AcasăStiri generaleSector 1: Un ansamblu de locuinţe sociale ar putea fi construit pe...

Sector 1: Un ansamblu de locuinţe sociale ar putea fi construit pe şoseaua Odăi (proiect)

Consiliul Local al Sectorului 1 va dezbate, în şedinţa de joi, un proiect de hotărâre privind construirea unui ansamblu de locuinţe sociale pe şoseaua Odăi, o investiţie estimată la aproape 329 de milioane de lei cu TVA.

Terenul are o suprafaţă de peste 30.000 de metri pătraţi, face parte din domeniul public local şi se află în administrarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială Sector 1.

Vor 366 de apartamente, dintre care: 122 de garsoniere, 185 de apartamente cu două camere şi 59 de apartamente cu trei camere. Sunt prevăzute 400 de locuri de parcare, dintre care 318 în subsol şi 82 la nivelul terenului, din care 16 destinate persoanelor cu handicap.

Durata de proiectare şi autorizare este de şase de luni, iar cea de execuţie de 30 de luni.

Necesitatea realizării obiectivului de investiţii constă în acoperirea cererii de locuinţe sociale din Sectorul 1. Printre beneficii se numără: îmbunătăţirea sistemului de locuire, dezvoltarea sectorului construcţiilor şi a producţiei de bunuri şi servicii, crearea de noi locuri de muncă şi îmbunătăţirea activităţii societăţilor furnizoare de materii prime şi materiale în domeniul construcţiilor, precum şi a societăţilor producătoare de bunuri şi servicii, se mai arată în proiect.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks