AcasăStiri generaleTimiş: Orar prelungit pentru transportul public în weekendul deschiderii oficiale a TM...

Timiş: Orar prelungit pentru transportul public în weekendul deschiderii oficiale a TM 2023

Primarul Dominic Fritz a anunţat, miercuri, că în acest weekend al deschiderii oficiale a programului Timişoara Capitală Europeană a Culturii 2023 transportul public urban va fi gratuit.

În condiţiile în care la manifestări sunt aşteptaţi peste 16.000 de oameni, edilul recomandă folosirea mijloacelor de transport în comun, pentru a evita blocajele în trafic.

‘Este weekendul deschiderii Capitalei Culturale Europene şi avem peste 130 de evenimente în 32 de locaţii. Va fi mai uşor de ajuns cu transportul public, dintr-o parte în alta. Vineri îi invit pe cei care vin la spectacolul de deschidere din Piaţa Unirii, de la ora 19,00, să folosească transportul public local, pentru a evita blocajele în trafic. Aşteptăm peste 16.000 de spectatori doar la spectacolul din Unirii’, a afirmat Dominic Fritz.

Primarul a anunţat şi măsurile luate pentru acest weekend în privinţa flotei de transport în comun, între care prelungirea orarului de circulaţie a tramvaielor, autobuzelor şi a troleibuzelor până la ora 1, pe toate liniile, suplimentarea numărului de vehicule pentru fluxul de oameni de vineri seara şi suplimentarea numărului de vehicule sâmbătă şi duminică, pe tot parcursul zilei.

În altă ordine de idei, sute de forţe de ordine şi voluntari vor fi în stradă în perioada 17 – 19 februarie, inclusiv o echipă de voluntari din Japonia, care a fost prezentă şi la deschiderea anului CEC Sibiu 2007 şi care a sosit deja la Timişoara.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks