AcasăStiri generaleVrancea: Peste 4.300 de preşcolari şi şcolari din judeţ beneficiază de programul...

Vrancea: Peste 4.300 de preşcolari şi şcolari din judeţ beneficiază de programul ‘Masă caldă’

Peste 4.300 de elevi din nouă şcoli şi grădiniţe din judeţul Vrancea beneficiază în acest an şcolar de programul ‘Masă caldă’, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vrancea.

‘Prin programul pilot ‘Masa caldă’, în anul şcolar 2020 – 2023 se implementează un suport alimentar pentru 350 de unităţi de învăţâmânt la nivelul întregii ţări. În judeţul Vrancea, programul pilot se implementează în nouă unităţi şcolare, după ce în anul şcolar 2021-2022 el a fost aplicat doar în patru unităţi de învăţâmânt. În total, beneficiari ai programului ‘Masa caldă’ sunt 4.320 de elevi şcolari şi preşcolari’, a declarat inspectorul şcolar Anca Coşereanu, din cadrul ISJ Vrancea.

Potrivit acesteia, beneficiile programului ‘Masa caldă’ sunt majore, scopul principal fiind acela de a evita abandonul şcolar.

‘Aşa cum se şi numeşte programul pilot de acordare a unui suport alimentar, elevii din aceste unităţi de învăţâmânt primesc o masă caldă sub formă de prânz sau sub forma unui pachet alimentar, sandviş, gustare, în funcţie de specificul fiecărei şcoli în parte şi de protocolul pe care l-a stabilit împreună cu primăria. Beneficiile sunt majore. Practic, programul susţine participarea şcolară, susţine învăţarea, eficienţă a efortului de efortului intelectual şi motivează venirea copiilor la şcoală’, a mai Anca Coşereanu.

În acest program sunt selectate unităţi se învăţâmânt din zone defavorizate, situate în comunităţi cu grad mare de vulnerabilitate, cu populaţie romă, copii cu părinţi plecaţi în străinătate sau copii exploataţi prin muncă şi care astfel sunt supuşi riscului de părăsire timpurie a şcolii, copii cu cerinţe educaţionale speciale.

În anul şcolar 2022 – 2023, programul ‘Masa caldă’ este implementat în Liceul Tehnologic ‘Eremia Grigorescu’, la Şcoala Gimnaziala Sihlea, Şcoala Gimnazială Păuneşti, Şcoala Gimnazială ‘Profesor Grozea Micu’ Răstoaca, Şcoala Gimnazială Slobozia Bradului, Şcoala Gimnazială Homocea, Şcoala Gimnazială Gura Caliţei, Şcoala Gimnazială Poiana Cristei şi Şcoala Gimnazială Tănăsoaia.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks