Acasă93Brăila: Zece cazuri de mame minore care au născut în 2022, instrumentate...

Brăila: Zece cazuri de mame minore care au născut în 2022, instrumentate de Protecţia Copilului

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Brăila a fost sesizată să intervină, în 2022, în zece cazuri de mame minore care au născut, acestea fiind ajutate să se integreze cu tot cu copil în familiile extinse, potrivit informaţiilor oferite de directorul instituţiei, Simona Cimpoaie.

‘În anul 2022 au fost instrumentate cazurile a 10 copii cu mame minore, aceştia fiind integraţi în familiile biologice, mamele fiind susţinute de către familia extinsă. De la momentul stabilirii măsurii de protecţie specială, încercăm să o ajutăm pe mamă/părinţi, să vedem dacă există posibilitatea integrării acelui copil în familie. Dacă acest lucru nu este posibil, atunci se procedează la deschiderea procedurii de adopţie pentru copilul respectiv. În toate cele 10 cazuri de anul trecut copiii au fost integraţi în familiile biologice’, a declarat Simona Cimpoaie.

Potrivit directorului DGASPC Brăila, printre cauzele care au dus la existenţa unor astfel de cazuri se află ‘în principal modelul familial, dificultăţile financiare şi lipsa de educaţie’.

În anul 2021 în Brăila au existat 16 cazuri de minore care au născut la Secţia Obstretică şi Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila. AGERPRES / (AS – autor: Ecaterina Ignat, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks