AcasăStiri generaleConstanţa: Carduri de memorie, ceasuri şi trotinete contrafăcute, în valoare de un...

Constanţa: Carduri de memorie, ceasuri şi trotinete contrafăcute, în valoare de un milion de lei, depistate de poliţiştii de frontieră în port

Căşti fără fir, carduri de memorie, ceasuri şi trotinete pentru copii susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de circa un milion de lei, au fost depistate în Portul Constanţa şi ridicate de poliţiştii de frontieră pentru expertizare şi continuarea cercetărilor, a informat, vineri, Garda de Coastă.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Garda de Coastă, bunurile au fost găsite de poliţiştii de frontieră şi inspectorii vamali în două containere sosite din China.

‘O echipa comună formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa – Sud Agigea a efectuat controlul fizic asupra a două containere încărcate cu bunuri, sosite din China. În urma verificărilor amănunţite s-a constatat că în interiorul containerelor se aflau 150 de căşti fără fir şi 730 carduri de memorie, 50 de ceasuri tip smartwatch şi 2670 trotinete pentru copii, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. Bunurile, estimate la o valoare de 1.000.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor’, reiese din comunicat.

Cercetările în acest caz sunt făcute sub aspectul comiterii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks