AcasăStiri generaleConstanţa: Preşedintele Camerei Deputaţilor şi ministrul Apărării, în vizită de lucru la...

Constanţa: Preşedintele Camerei Deputaţilor şi ministrul Apărării, în vizită de lucru la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, au efectuat vineri o vizită de lucru la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, iar la finalul acesteia au asistat la un exerciţiu de poliţie aeriană şi au luat prânzul cu militarii la popota unităţii.

Ministerul Apărării Naţionale a transmis, printr-un comunicat de presă, că echipa de comandă a bazei i-a informat pe cei trei oficiali despre principalele obiective stabilite pentru anul în curs, activităţile planificate pentru perioada imediat următoare, pe domenii de responsabilitate, dându-le totodată detalii despre starea tehnicii din dotarea bazei. Pe timpul discuţiilor, au fost detaliate planurile de modernizare a infrastructurii existente şi programul de investiţii aflat deja în derulare pentru extinderea Bazei 57 Aeriană.

În mesajul său adresat militarilor români şi aliaţi dislocaţi în bază, Marcel Ciolacu le-a mulţumit acestora pentru profesionalismul cu care îşi fac datoria şi i-a asigurat de sprijinul necondiţionat, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

‘În acest context, în care ne confruntăm cu o criză de securitate majoră în regiune, se vede clar importanţa strategică a Bazei 57 Aeriană. Susţin total programele de înzestrare ale Armatei României şi proiectele de dezvoltare a acestei baze prin efort constant şi comun cu NATO. Am întâlnit aici un corp de militari de elită – români, americani, italieni şi francezi, care se instruiesc împreună la cele mai înalte standarde aliate’, a spus Ciolacu.

La rândul său, Angel Tîlvăr a asigurat conducerea Bazei 57 Aeriană de întreaga disponibilitate a echipei de conducere a MApN pentru sprijinirea derulării programelor de investiţii şi pentru îndeplinirea misiunilor încredinţate.

‘Sunt impresionat de ceea ce văd de fiecare dată în Baza 57 Aeriană, ţine de elita activităţii militare şi mereu susţin şi îndemn cât mai mulţi tineri să urmeze cariera militară’, a afirmat Tîlvăr.

Conform MApN, agenda vizitei a cuprins şi întâlniri cu echipele de comandă ale detaşamentelor aliate dislocate în baza de la Mihail Kogălniceanu: efective din cadrul Diviziei 101 Aeropurtată a Statelor Unite ale Americii, detaşamentului Forţelor Aeriene Italiene şi elementului naţional de sprijin al armatei franceze.

La final, oficialii au asistat la un exerciţiu de poliţie aeriană executat de aviatorii italieni şi au luat prânzul cu militarii la popota unităţii.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks