AcasăStiri generaleBraşov: Un nou spectacol despre Sistemul solar şi eclipse - din 12...

Braşov: Un nou spectacol despre Sistemul solar şi eclipse – din 12 martie, la Planetariul Cosmonaut Dumitru Prunariu

Un nou spectacol, care prezintă Sistemul solar şi mecanismele eclipselor de Soare şi de Lună, va putea fi urmărit, din 12 martie, la Planetariul Cosmonaut Dumitru Prunariu.

Spectacolul, intitulat ‘Sistemul Solar – Casa Noastră’, este al doilea care conţine şi o proiecţie realizată de Planetariul Braşov.

Astfel, publicul va putea urmări un film despre Sistemul Solar, o descriere a planetelor care orbitează în jurul Soarelui, a principalilor sateliţi ai acestora, a centurilor care trimit spre Pământ asteroizi şi comete şi o proiecţie, realizată de Planetariul Braşov, prezentată de specialiştii acestuia, despre mecanismele eclipselor de Soare şi de Lună, despre zonele care pot fi vizitate pentru a urmări eclipsele solare totale.

Spectacolul va avea o durată totală de 25 de minute, va fi difuzat în fiecare miercuri, vineri şi duminică de la ora 12.00, reprezentanţii planetariului braşovean aşteptând, la final, şi întrebările spectatorilor, a precizat, luni, conducerea instituţiei.

Conform acesteia, noul spectacol va intra în programul Planetariului Braşov cu ocazia Zilei Internaţionale a Planetariilor, care, până în acest an, s-a serbat pe 12 martie şi care va fi celebrată pe 7 mai.

În 1925, pe 7 mai, la Deutsches Museum în Munchen publicul a avut pentru prima dată posibilitatea să descopere secretele Universului printr-un spectacol de planetariu.

Societatea Internaţională a Planetariilor, din care face parte şi cel din Braşov, a ales să serbeze Centenarul Planetariilor pe o perioadă de 2 ani, începând din octombrie 2023, când se împlinesc 100 de ani de la primul sistem de planetariu, realizat tot în Germania, dar care nu a fost destinat publicului, până în 7 mai 2025, a menţionat sursa citată.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks