AcasăStiri generaleConcursul de eseuri 'Dramaturgia cool' - în perioada 27 februarie - 20...

Concursul de eseuri ‘Dramaturgia cool’ – în perioada 27 februarie – 20 martie

Concursul de eseuri ‘Dramaturgia cool’, ediţia a II-a, organizat de Teatrul de Comedie, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Literaturii Române, se desfăşoară în perioada 27 februarie – 20 martie.

Concursul se adresează elevilor din clasele IX-XII din unităţile de învăţământ din Bucureşti, publice sau private, acreditate de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Potrivit unui comunicat al Teatrului de Comedie transmis AGERPRES, tema celei de-a doua ediţii a concursului este ‘De ce vreau să fiu actor/regizor/scenograf?’.

Juriul ediţiei îi are în componenţă pe Ioan Cristescu – directorul MNLR, actriţa Dorina Chiriac şi actorul Vladimir Anton.

Premiile ediţiei sunt: 500 de lei – premiul I, 300 de lei – premiul al II-lea, 200 de lei – premiul al III-lea şi 5 menţiuni – volume publicate sub egida MNLR.

Câştigătorii vor fi anunţaţi luni 27 martie, în cadrul unui eveniment special care va avea loc la Sala Nouă a Teatrului de Comedie, începând cu ora 18,00.

Regulamentul concursului, formularul de înscriere şi formularul de consimţământ pot fi descărcate de pe https://mnlr.ro/dramaturgia-cool-editia-a-ii-a-concurs-de-eseistica/

În cadrul evenimentului, conf. univ. dr. Ana Maria Nistor va susţine o conferinţă, dedicată elevilor de liceu, care se vor familiariza astfel cu elementele mai puţin cunoscute ale construirii unui spectacol de teatru. Seara se va încheia cu un concert susţinut de actorul Teatrului de Comedie, Răzvan Krem Alexe.

Ediţia a II-a a concursului ‘Dramaturgia cool’ este dedicată Zilei Mondiale a Teatrului, sărbătoare internaţională care a debutat în anul 1962, concurs menit să întărească puntea de legătură dintre noile generaţii şi una dintre cele mai vechi arte din lume, arta spectacolului de teatru, cu întreaga ei complexitate, cu întreaga forţă pe care o presupune conjugarea eforturilor atâtor creatori care edifică spectacolul de teatru, de la dramaturg, regizor, scenograf şi actor până la personalul tehnic din spatele scenei.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks