AcasăStiri generaleUCRAINA - UN AN DE RĂZBOI/ Târziu: Reiterez poziţia AUR de condamnare...

UCRAINA – UN AN DE RĂZBOI/ Târziu: Reiterez poziţia AUR de condamnare categorică a agresiunii Ruse împotriva Ucrainei

Atacul Rusiei asupra Ucrainei nu este decât ‘o altă fază a războiului de expansiune’ dus de Moscova împotriva unor state independente, început în 1992, în zona transnistreană a Republicii Moldova, iar AUR este de partea Ucrainei şi ar fi de aşteptat ca aceasta ‘să preţuiască solidaritatea şi ajutorul nostru şi să ne răspundă simetric’, a afirmat, luni, senatorul AUR Claudiu Târziu, la şedinţa comună Parlamentului care marchează un an de la declanşarea agresiunii militare.

‘Reiterez poziţia AUR exprimată în numeroase rânduri de condamnare categorică a agresiunii Ruse împotriva Ucrainei şi, totodată, remarc că nicio parte implicată în acest conflict nu a invitat războiul. Or, statele au printre sarcinile lor principale şi pe aceea de a păstra pacea, căci politicienii declanşează războaiele foarte uşor, soldaţii le poartă, iar popoarele le suferă. Prin urmare, AUR va fi întotdeauna de partea popoarelor care suferă şi se va opune tuturor agresiunilor. (…) Atacul Rusiei asupra Ucrainei nu este decât o altă fază a războiului de expansiune dus de ruşi împotriva unor state independente, început în 1992, în zona transnistreană a Republicii Moldova. (…) Astăzi, Ucraina este ea însăşi victimă a poftelor expansioniste şi intereselor militare şi economice ale Rusiei. În spiritul valorilor europene, nu putem fi decât de partea Ucrainei, dar ar fi de aşteptat ca Ucraina să preţuiască solidaritatea şi ajutorul nostru şi să ne răspundă simetric. Ucraina trebuie să se dovedească un vecin bun, aşa cum noi ne dovedim pentru ea şi poate începe chiar de astăzi’, a susţinut Târziu.

El a afirmat că agresiunile ‘nu sunt doar militare’, iar AUR le va respinge pe toate indiferent de natura lor. ‘Agresiunile nu sunt doar militare. În egală măsură, vom respinge agresiunile împotriva minorităţilor naţionale de pe teritoriul unui stat, agresiunile împotriva mediului şi agresiunile economice, indiferent de motivele care le-au determinat. Nu putem asista nepăsător, de pildă, la procesul de asimilare forţată la care au fost supuşi pe timp de pace şi sunt supuşi pe timp de război românii din Ucraina. Cum nu putem ignora că Ucraina ameninţă să distrugă întreagă Delta Dunării pentru interesele ei politice, militare şi economice’, a transmis Claudiu Târziu.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks