AcasăStiri generaleHarghita: Primăria Miercurea-Ciuc a câştigat finanţare din PNRR pentru 50 de insule...

Harghita: Primăria Miercurea-Ciuc a câştigat finanţare din PNRR pentru 50 de insule de deşeuri digitalizate

Primăria Miercurea-Ciuc a câştigat finanţare nerambursabilă prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pentru 50 de insule de deşeuri digitalizate, valoarea contractului fiind de 3,07 milioane de lei, se arată într-un comunicat transmis de Biroul de Presă al municipalităţii.

‘În prezent, populaţia din Miercurea-Ciuc este deservită de 107 containere de diferite tipuri, potrivite pentru colectarea selectivă a deşeurilor. În anii următori, va avea loc o schimbare revoluţionară: oraşul nostru a câştigat o finanţare nerambursabilă prin PNRR pentru 50 de insule ecologice digitalizate. Fiecare insulă ecologică va conţine cinci containere pentru diferitele tipuri: biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic şi metal, hârtie şi carton. Utilizarea insulelor se va face prin intermediul unui card magnetic, iar fiecare insulă va deservi 200 de gospodării (apartamente/case). Datorită echipamentelor de măsurare, acestea monitorizează, de asemenea, cantitatea exactă de deşeuri generate de fiecare gospodărie’, se arată în comunicatul Primăriei.

Containerele nu necesită nicio lucrare de construcţie sau montaj.

Valoarea totală a acestora este de 3,07 milioane de lei, sumă care acoperă şi întreţinerea parţială, mai precizează sursa citată.

Contractul de finanţare a fost semnat, marţi, de primarul Korodi Attila, cu Ministerul Mediului.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks