AcasăStiri generaleTimiş: Tablouri furate estimate la peste 320.000 de euro, recuperate de autorităţile...

Timiş: Tablouri furate estimate la peste 320.000 de euro, recuperate de autorităţile austriece cu sprijinul poliţiştilor români

Mai multe tablouri furate, estimate la peste 320.000 de euro, au fost recuperate de autorităţile austriece cu sprijinul poliţiştilor români.

Potrivit unui comunicat transmis marţi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Timiş, bunurile respective au fost indisponibilizate în toamna anului trecut, în urma unor percheziţii efectuate în România.

‘La data de 10 noiembrie 2022, poliţişti ai serviciilor de investigaţii criminale din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Caraş-Severin şi Timiş, sub coordonarea procurorilor din cadrul parchetelor de pe lângă judecătoriile Oraviţa şi Timişoara, au pus în executare 4 mandate de percheziţie domiciliară, la solicitarea autorităţilor judiciare austriece, într-un ordin european de anchetă. În urma percheziţiilor, derulate în colaborare cu reprezentanţi ai Poliţiei din Austria şi ai Ambasadei Republicii Austria în România, au fost indisponibilizate 9 tablouri, ce au fost estimate la peste 320.000 de euro’, se arată în comunicat.

IPJ Timiş precizează că operele de artă ar fi fost sustrase de un cetăţean român, în urmă cu mai mulţi ani, din locuinţa unui artist austriac, fiind aduse ulterior la imobile deţinute de suspect în judeţele Caraş-Severin şi Timiş.

‘Cele 9 tablouri au fost predate poliţiştilor austrieci şi transportate pe teritoriul statului de provenienţă. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. La percheziţii au participat poliţişti ai serviciilor criminalistice din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Caraş-Severin şi Timiş, dar şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin’, se mai menţionează în comunicat. AGERPRES / (AS – autor: George Onea, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks