Acasă93Braşov: 'Cobor între stejari' - festival organizat de Fundaţia Carpathia Conservation, în...

Braşov: ‘Cobor între stejari’ – festival organizat de Fundaţia Carpathia Conservation, în 3-4 iunie

‘Cobor între stejari’, cel mai nou festival care pune în valoare aceşti copaci, se va desfăşura pe 3-4 iunie, în satul Cobor, din judeţul Braşov, evenimentul fiind organizat de Fundaţia Conservation Carpathia, cu sprijinul OAK Foundation.

Conform unui comunicat remis joi, scopul evenimentului, care va include drumeţii, concerte, tururi ghidate, dar şi ediţia a II-a Carpathia Bike Tour – dedicat pasionaţilor de ciclism, este de a pune în valoare vechile pajişti cu stejari seculari din zona satului Cobor, dar şi pe cele pe care aceştia revin prin eforturile fundaţiei.

”Cobor între stejari’ este locul de întâlnire între vechi şi nou, între stejarii care s-au păstrat în zonă de sute de ani, dar şi tinerii stejari care prind rădăcini aici, într-un proiect de reconstrucţie ecologică demarat de Fundaţia Conservation Carpathia în anul 2019. Peste 550 puieţi de gorun (Quercus petraea) şi-au găsit locul aici, alţi 150 urmând să mai fie plantaţi în primăvara acestui an. Satul Cobor, unul dintre cele mai vechi sate transilvănene, este situat la mijlocul acestor păşuni de stejar unice în Europa, aflate pe o rază de 20 km. Festivalul este o invitaţie de a descoperi aceste valori naturale prin drumeţii în zonele cu stejari seculari, tururi prin vechiul sat transilvănean, tururi la Ferma de Biodiversitate Cobor şi la pajiştile unde prind rădăcini noii puieţi de stejari’, se arată în comunicatul citat.

Carpathia Bike Tour, pe 3 iunie, va porni de la Cetatea Rupea, iar traseul de 60 de km merge spre Homorod, Ungra şi Crihalma, va ajunge la Ferma de Biodiversitate Cobor pentru brunch, vizita satului şi a fermei şi va continua spre Jibert, Dacia pentru a ajunge din nou la Cetatea Rupea.

Serile sunt dedicate dansului şi muzicii bune, atmosfera fiind întreţinută de Mădălina Pavăl şi Orchestra, dar şi Simion Bogdan Mihai şi Lăutarii de Mătase.

‘Alături de experienţa în natură şi muzica bună, în cadrul festivalului va putea fi admirată o expoziţie cu valorile naturale ale Munţilor Făgăraş, se va mânca local, iar copiii vor avea parte de ateliere’, susţin organizatorii.

Festivalul se va desfăşura la Ferma de Biodiversitate Cobor, în Judeţul Braşov, iar biletele se pot achiziţiona de pe iabilet.ro.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks