Acasă55Premierul Ciucă anunţă că vor fi deschise 79 de apeluri pentru investiţii...

Premierul Ciucă anunţă că vor fi deschise 79 de apeluri pentru investiţii în sănătate

Premierul Nicolae Ciucă anunţă că, prin deciziile adoptate în şedinţa de Guvern de joi, vor fi deschise 79 de apeluri pentru investiţii în infrastructura de sănătate.

‘Investiţiile în sănătate, practic, înseamnă investiţii în beneficiul cetăţenilor. Prin sumele pe care le avem alocate din fonduri europene vom reuşi ca, prin decizia de astăzi, să demarăm apelurile de proiecte pentru cele 79 de programe asumate în anul 2023 şi îmi exprim convingerea că la nivelul Ministerului Sănătăţii vor fi luate toate măsurile astfel încât cele trei proiecte ale spitalelor regionale de la Cluj, Iaşi şi Craiova să înceapă, practic, în teren. De asemenea, să avem în derulare dotarea şi modernizarea unităţilor spitaliceşti din cele şapte judeţe, aşa cum am asumat la nivel guvernamental’, a spus premierul, în debutul şedinţei de Guvern.

Un reprezentant al Ministerului Sănătăţii a declarat că spitalele regionale urmează să fie construite. ‘Într-adevăr, avem cele trei spitale care urmează să fie construite şi sunt sigur că o să reuşim să le ducem la bun sfârşit în termenii pe care i-am stabilit’, a susţinut acesta.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat marţi că în 2023 încep primele investiţii în sistemul public de sănătate prin programul special dedicat acestui sector, astfel încât, până la finalul lui 2023, va putea fi accesat peste 90% din bugetul record de 5,9 miliarde de euro.

Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, în 2023, prin Programul Sănătate, vor fi deschise 79 de apeluri în valoare totală de 5,45 miliarde de euro pentru investiţii în infrastructura de sănătate, servicii de screening, medicină de familie şi medicină şcolară, precum şi pentru digitalizarea sistemului public de sănătate şi soluţii de cercetare cu aplicabilitate în domeniul medical.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks