Acasă55Europarlamentarul Nicolae Ştefănuţă: Sunt primul român al familiei politice a Verzilor Europeni

Europarlamentarul Nicolae Ştefănuţă: Sunt primul român al familiei politice a Verzilor Europeni

Europarlamentarul Nicolae Ştefănuţă a anunţat, joi, afilierea sa la grupul Verzilor din Parlamentul European şi aderarea la Partidul Verde European, subliniind că această mişcare, în prezent divizată în mici partide în ţara noastră, ar face din România ‘un câştigător şi nu un perdant’.

‘Am decis miercuri să fac pasul spre familia politică a Verzilor Europeni. Sunt de ieri primul român al acestei familii politice. (…) Avem un moment de cotitură în Europa, şi nu doar în România şi mă refer la tranziţia spre economia verde, care este economia viitorului Uniunii Europene. Această economie nu este suficient explicată acasă, nu este suficient înţeleasă şi acceptată acasă şi cred că o mişcare verde reală în România ar avea rolul de a informa, media şi aduce beneficii oamenilor acestei ţări. Mişcarea verde ar face din România un câştigător şi nu un perdant’, a afirmat eurodeputatul într-o conferinţă de presă susţinută la Biroul de Legătură al Parlamentului European în România.

Ştefănuţă vrea să contracareze ‘demobilizarea, în special a populaţiei tinere, faţă de politică’.

‘Între 2019 şi 2025 avem jumătate de milion de noi votanţi care au împlinit vârsta de 18 ani care nu se regăsesc în zona politică şi ale căror teme nu se regăsesc în discursul politic (…). Consideră că politica românească este împotmolită într-un discurs vechi care nu are de a face cu lumea reală, cu lumea viitorului şi economia viitorului. Mulţi politicieni răspund doar unor teme care cred ei că sunt populare şi nu încearcă să educe. (…) Mişcarea verde din România care este divizată în mici partide cred că are nevoie de putere şi de coerenţă, pentru că este nevoie ca ceea ce se întâmplă la Bruxelles să fie transpus şi pentru România’, a adăugat Ştefănuţă.

El a precizat că pasul său este ‘unul curajos, pentru că nu a mai fost făcut în România, dar este necesar pentru politica viitorului acestei ţări’.

Aderarea lui Nicolae Ştefănuţă la Partidul Verzilor Europeni va fi parafată de Congresul formaţiunii ce va avea loc în curând la Viena.

La conferinţa de presă au mai participat copreşedintele grupului Verzilor din Parlamentul European, Terry Reinthe, şi copreşedintele Partidului Verde European, Thomas Waitz.

Pe 30 ianuarie, Nicolae Ştefănuţă, deputat în Parlamentul European din anul 2019, a anunţat că pleacă din Partidul Uniunea Salvaţi România ‘din motive ce ţin de direcţia actuală a formaţiunii politice’.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks