AcasăStiri generaleGiurgiu: Consilierii municipali au aprobat participarea la un proiect PNRR pentru dotarea...

Giurgiu: Consilierii municipali au aprobat participarea la un proiect PNRR pentru dotarea unităţilor de învăţământ preuniversitar

Consilierii municipali giurgiuveni au votat, marţi, un proiect de hotărâre cu privire la participarea municipalităţii, în parteneriat cu Consiliul Judeţean, în cadrul unui proiect cu finanţare PNRR pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale a unităţilor de învăţământ preuniversitar.

Unii consilieri locali au solicitat lămuriri cu privire la valoarea cofinanţării acestui proiect prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pentru a înţelege dacă municipalitatea îşi permite aceste cheltuieli.

‘Bugetul Primăriei este cocoşat şi aşa de datorii, avem proiecte europene, unele bune la care se şi lucrează, dar avem şi alte proiecte şi nu ştiu cât de bine ne va fi nouă, ca municipiu, ca parteneri în acest proiect, dacă vorbim de o contribuţie destul de substanţială, care va fi ca un pietroi de gâtul nostru’, a declarat consilierul local Marian Măroiu (PSD).

Primarul Adrian Anghelescu (PNL) a răspuns că municipalitatea în prezent ‘o încărcare cu cheltuielile neeligibile ale tuturor proiectelor europene de încă şase milioane de lei’ şi dacă ar fi să trăiască doar din venituri proprii, Primăria Giurgiu ar putea susţine salariile doar pentru o perioadă de câteva luni de zile, nu pentru întreg anul.

În final, din informaţiile prezentate de Primăria municipiului Giurgiu a reieşit faptul că, în faza de implementare, municipalitatea nu va contribui financiar la acest proiect de dotare a unităţilor de învăţământ preuniversitar prin PNRR, rolul instituţiei fiind de asigurare a mentenanţei acestor bunuri după ce vor fi achiziţionate în cadrul proiectului, motiv pentru care proiectul a fost aprobat în unanimitate de către cei 15 consilieri municipali prezenţi la şedinţă. AGERPRES / (AS – autor: Camelia Bigan, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks