Acasă93Brăila: Societate sancţionată de Garda de Mediu cu 60.000 lei pentru depozitarea...

Brăila: Societate sancţionată de Garda de Mediu cu 60.000 lei pentru depozitarea deşeurilor în spaţii neautorizate

O societate din Brăila, care are ca obiect de activitate colectare de deşeuri, a fost sancţionată de comisarii Gărzii de Mediu cu o amendă în valoare de 60.000 de lei pentru depozitarea deşeurilor în spaţii neautorizate.

‘Urmare a unei sesizări înregistrată la Garda Naţională de Mediu (GNM) Comisariatul Judeţean Brăila referitoare la activitatea unui agent economic care colectează diverse deşeuri, pe care le depozitează atât pe terenul proprietate, cât şi pe cele din vecinătate, comisarii GNM au constatat că cele sesizate se confirmă. Pe amplasamentul în discuţie s-au identificat depozitări în spaţii neamenajate a unor deşeuri rezultate din construcţii şi desfiinţări, apreciate la 750 mc, precum şi resturi vegetale’, se arată într-un comunicat de presă al Gărzii de Mediu Brăila.

Societatea în cauză a încălcat prevederile OUG nr.92/2021 privind regimul deşeurilor, prin depozitarea deşeurilor provenite din construcţii şi demolări pe terenuri aflate în afara spaţiilor autorizate în acest scop, motiv pentru care a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 60.000 lei.

Comisarii de mediu au impus ‘măsuri de sistare a operaţiunilor de depozitare a oricărui tip de deşeu pe amplasamentul în cauză, precum şi colectarea, transportarea şi valorificarea/

eliminarea deşeurilor existente’. AGERPRES / (AS – autor: Ecaterina Ignat, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks