Acasă55Târziu: Românii şi românofonii care trăiesc în Bulgaria au nevoie de sprijin...

Târziu: Românii şi românofonii care trăiesc în Bulgaria au nevoie de sprijin concret din partea autorităţilor române

Claudiu Târziu, preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al AUR şi preşedintele Comisiei pentru românii de pretutindeni din Senat, a avut o întâlnire cu ambasadorul României în Bulgaria, Brânduşa Predescu, printre temele abordate figurând situaţia culturală dificilă a comunităţii românilor şi românofonilor din Bulgaria.

‘Românii şi românofonii care trăiesc în Bulgaria au nevoie de sprijin concret din partea autorităţilor române – guvernamentale, parlamentare şi diplomatice. Ei nu sunt recunoscuţi ca minoritate în Bulgaria şi nu beneficiază de drepturile specifice, în ciuda faptului că România acordă un tratament de excepţie bulgarilor de pe teritoriul ei, egal cu cel al tuturor minorităţilor naţionale’, precizează vineri Târziu, într-un comunicat de presă al AUR.

El menţionează că, într-o discuţie cu ambasadorul României la Sofia, a atenţionat asupra importanţei ‘oricărui demers prin care limba şi cultura română să fie păstrate în sânul comunităţii noastre înrudite’.

‘Într-o discuţie pe care am purtat-o cu ambasadorul României la Sofia, Brânduşa Predescu, am atras atenţia asupra importanţei oricărui demers prin care limba şi cultura română să fie păstrate în sânul comunităţii noastre înrudite. Etnicii români şi vorbitorii de limbă română îşi doresc să fie informaţi, consultaţi şi susţinuţi. Mă voi îngriji în mod special ca aceste doleanţe fireşti să fie îndeplinite’, a afirmat Claudiu Târziu.

Potrivit AUR, pe parcursul zilei de joi, Târziu s-a întâlnit şi cu părintele Nelu Oprea, paroh al bisericii româneşti Sf. Treime, din Sofia, care a vorbit despre greutăţile comunităţii române din capitala Bulgariei. AGERPRES /(AS-autor: Sorinel Peneş, editor: Mihai Simionescu)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks