AcasăStiri generaleMaramureş: Bătrân dispărut dintr-un sat de deal - căutat de vecini, salvamontişti,...

Maramureş: Bătrân dispărut dintr-un sat de deal – căutat de vecini, salvamontişti, pompieri şi poliţişti

Salvatorii montani au căutat, în noaptea de marţi spre miercuri, un octogenar dispărut în zona Dealul Cerbului din localitatea Preluca, fără a fi găsit, a informat directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Maramureş, Dan Benga.

‘Apelul venit prin 112 ne-a anunţat despre o persoană dispărută în zona Dealul Cerbului – Preluca, judeţul Maramureş. Persoana dispărută – un bărbat de 86 de ani – nu avea probleme medicale din spusele apropiaţilor. A fost văzut ultima dată ieri (marţi – n.r.) la ora 14,00. Când persoana care îi aducea mâncare nu l-a mai găsit la domiciliul său a dat alarma. Din spusele localnicilor, de la ora 14,00 l-au căutat sătenii, vecini cu omul dispărut, şi nu l-au găsit, aceştia neinformând structurile specializate în căutarea persoanelor dispărute decât seara târziu’, a spus Dan Benga.

Conform acestuia, Salvamont a fost alertat abia în cursul serii de marţi pentru a participa la căutarea bătrânului dat dispărut.

‘Până la această oră, persoana dispărută nu a fost găsită. (…) SPJ Salvamont Maramureş a intervenit în urma apelului de urgenţă venit abia în jurul orei 20,20 cu o echipă alături de care au mai fost prezente echipaje ale Poliţiei şi de la ISU Maramureş. (…) Căutările care vor include şi voluntari din zonă, ISU, Poliţie, Jandarmerie plus un echipaj de la noi cu dronă vor fi reluate miercuri la ora 10,00’, a precizat şeful Salvamont Maramureş.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks