Acasă55Guvern: Proiect de lege pentru ratificarea Acordului interguvernamental România - Macedonia de...

Guvern: Proiect de lege pentru ratificarea Acordului interguvernamental România – Macedonia de Nord privind combaterea corupţiei

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, un proiect de lege pentru ratificarea Acordului între Guvernele României şi Macedoniei de Nord privind consolidarea cooperării în domeniul controlului intern şi al prevenirii şi combaterii corupţiei, semnat la 15 septembrie 2022, la Bucureşti.

Potrivit unui comunicat al Executivului, prin acest acord se creează cadrul juridic bilateral necesar pentru consolidarea cooperării în domeniul controlului intern şi al prevenirii şi combaterii corupţiei între autorităţile competente din cele două state.

Vor fi organizate schimburi de experienţă, activităţi operaţionale şi de pregătire comună. Totodată, se vor implementa proiecte comune în domeniu.

‘Potrivit acordului, cooperarea va fi orientată în special pe combaterea corupţiei în rândul poliţiştilor şi al altor angajaţi ai autorităţilor competente ale părţilor, cu accent pe combaterea implicării acestora în activităţi de crimă organizată, trafic de fiinţe umane şi migraţie ilegală, trafic de migranţi, trafic de produse, producţie ilicită, transport şi trafic de substanţe stupefiante şi psihotrope, precum şi pe respectarea drepturilor şi libertăţilor omului, în conformitate cu legislaţia naţională a celor două state’, se arată în comunicat.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks