Acasă93Tulcea: Acţiuni de plantare de puieţi, organizate de şcolile din judeţ

Tulcea: Acţiuni de plantare de puieţi, organizate de şcolile din judeţ

Peste o mie de copii plantează, în această perioadă, puieţi în diferite zone ale judeţului Tulcea, în cadrul acţiunilor organizate de unităţile de învăţământ în parteneriat cu Direcţia Silvică (DS), pentru a marca Ziua internaţională a pădurilor.

Reprezentantul DS, Cosmin Istudor, a declarat pentru AGERPRES că evenimentele au început de săptămâna trecută şi vor continua luna viitoare.

‘Sunt zeci de şcoli din judeţ cu peste 1.000 de copii în total care în această perioadă şi-au arătat deschiderea de a planta. Numărul acţiunilor a crescut şi datorită faptului că în această perioadă, în şcoli, este şi Săptămâna verde. Tot materialul săditor necesar acţiunilor este asigurat de DS’, a precizat Istudor.

El a mai spus că anul trecut instituţia pe care o reprezintă a făcut lucrări de regenerare a pădurilor pe o suprafaţă totală de circa 400 de hectare şi că anul acesta DS intenţionează să facă lucrări similare pe circa 300 de hectare.

Potrivit sursei, speciile forestiere care au fost folosite cel mai mult anul trecut în împăduriri au fost plopul euroamerican, pe o suprafaţă de 79 de hectare, plopul alb, pe o suprafaţă de 47 de hectare, şi salcia, pe o suprafaţă de 40 de hectare.

Ziua naţională a pădurilor este sărbătorită pe data de 25 martie, evenimentele prilejuite de aceasta desfăşurându-se în perioada 15 martie-15 aprilie, propice plantării arborilor. Această zi a fost instituită prin Legea nr. 23/2017, promulgată la 20 martie 2017 şi are ca scop creşterea gradului de responsabilizare asupra gestionării, conservării şi dezvoltării durabile a tuturor tipurilor de păduri, în beneficiul generaţiilor prezente şi viitoare.

Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a adoptat, la 21 martie 2012, o Rezoluţie prin care a declarat 21 martie ca Ziua Internaţională a Pădurilor.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks