Acasă93Bistriţa-Năsăud: Cele mai bune rezultate sportive ale anului 2022, răsplătite cu premii...

Bistriţa-Năsăud: Cele mai bune rezultate sportive ale anului 2022, răsplătite cu premii de DJST

Cele mai bune rezultate sportive obţinute în anul 2022 la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud au fost premiate, joi după-masă, de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST), în cadrul unei gale organizate la vechea sală polivalentă din municipiul Bistriţa.

La eveniment au participat prefectul de Bistriţa-Năsăud, Teofil Cioarbă, preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, primarul municipiului Bistriţa, Ioan Turc, directoarea DJST, Annamaria Antal, sportivi şi antrenori.

Primul loc a fost ocupat de halterofilul Cosmin Florentin Isofache (CSM Bistriţa), care a obţinut medalii de aur, argint şi bronz la campionatele europene de juniori I şi juniori II, urmat de colegul său de club Narcis Papolţi, pentru medaliile de aur şi bronz de la campionatul european de juniori II.

Pe locul al treilea s-au clasat, la egalitate, jucătoarele de tenis de masă Ioana Sângeorzan şi Cristina Sângeorzan, de la CSM Bistriţa.

Topul a fost completat cu Evelyn Ungvari – tenis de masă, Maria Capotă – atletism, Timeea Motogna – box, Luca Moldovan – karate, Adriana Antoneac – karate, Denisa Dolha – karate şi Denis Dobraniş – Go.

DSJT a ţinut să elogieze şi activitatea a peste 20 de antrenori din judeţ şi au fost acordate şase trofee de excelenţă pentru antrenori aflaţi la final de carieră.

‘Dragi sportivi, dragi antrenori, mă înclin în faşa dumneavoastră şi vă felicit pentru tot ceea ce aţi făcut pentru judeţul nostru şi pentru oraşul nostru şi vă doresc în continuare mult, mult succes în tot ceea ce faceţi. Ştiu că stă o muncă titanică în spatele acestor rezultate. Nu este uşor nici să fii sportiv, nici să fii antrenor – mai ales antrenor, pentru că trebuie să fii prietenul, psihologul şi uneori şi părintele acelui copil, ca să îl motivezi să ajungă acolo unde îşi doreşte’, a fost mesajul transmis de directoarea DJST Bistriţa-Năsăud, Annamaria Antal, celor premiaţi.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, a criticat slaba finanţare acordată de ministerul de resort federaţiilor, dar şi direcţiilor din subordine, menţionând că, în cursul anului trecut, au fost perioade în care nu au existat fonduri pentru achitarea cheltuielilor de funcţionare a vechii săli polivalente.

Primarul Bistriţei, Ioan Turc, a ţinut să precizeze că face demersuri pentru preluarea de către municipalitate atât a CSM Bistriţa, cât şi a vechii săli polivalente, astfel încât imobilul să beneficieze de finanţare pentru reabilitare şi modernizare. AGERPRES (A – autor: Tina Dumitrescu, editor: Antonia Niţă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks