AcasăStiri generaleHunedoara: Elevii din Deva, transportaţi la şcoală cu primele microbuze electrice achiziţionate...

Hunedoara: Elevii din Deva, transportaţi la şcoală cu primele microbuze electrice achiziţionate de primărie

Elevii din Deva vor ajunge la şcoală cu noile microbuze electrice care au intrat în dotarea parcului auto al primăriei, după ce vineri societatea de transport local a introdus cinci astfel de maşini pe traseele din oraş, autovehiculele ecologice fiind folosite şi de ceilalţi călători, pe tot parcursul zilei.

‘Microbuzele electrice au început să circule pe liniile 2 şi 4 şi parţial pe liniile 3 şi 6. Sunt cinci microbuze care deservesc aceste trasee. Şi la cursele speciale pentru elevi, maşinile pe motorină au fost înlocuite cu vehiculele ecologice. Pe rând, autobuzele şi microbuzele electrice vor ieşi pe toate traseele din municipiul Deva şi localităţile componente’, a declarat, cu acest prilej, primarul municipiului Deva, Florin Oancea.

Municipalitatea din Deva a achiziţionat, în acest an, cu ajutorul unei finanţări europene, 26 de vehicule electrice pentru transportul în comun şi 33 de staţii de încărcare pentru aceste maşini. Cele 22 de minibusuri şi 4 autobuze ecologice vor circula în Deva şi localităţile componente.

Investiţia în autobuze şi microbuze electrice face parte din Planul de Mobilitate Urbană Durabilă a Municipiului Deva.

Achiziţia de mijloace de transport în comun electrice este prima componentă a proiectului de modernizare a transportului public local din Deva. A doua componentă este modernizarea sistemului de transport public local prin reabilitarea infrastructurii aferente.

Ambele proiecte pe fonduri europene au o valoare totală de peste 18 milioane de euro şi vor contribui la creşterea calităţii serviciilor de transport public local în municipiul Deva, precum şi la o calitate mai bună a vieţii locuitorilor, susţin autorităţile locale.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks