AcasăStiri generaleMaramureş: Percheziţii domiciliare şi captură însemnată de ţigări de contrabandă

Maramureş: Percheziţii domiciliare şi captură însemnată de ţigări de contrabandă

Peste 66.000 de pachete de ţigări cu timbru ucrainean şi românesc în valoare de 1.300.000 lei, precum şi 550.684 lei şi alte sume în valută au fost reţinute în urma unor percheziţii domiciliare realizate în comun de poliţia de frontieră şi IPJ Maramureş, a informat, vineri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, Iulia Stan.

Conform aceleiaşi surse, au fost realizate 14 percheziţii domiciliare, iar doi maramureşeni sunt cercetaţi pentru contrabandă şi evaziune fiscală, în continuare fiind desfăşurate cercetări sub directa coordonare a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dragomireşti.

‘În urma extinderii cercetărilor în două dosare de contrabandă şi evaziune fiscală din anul 2022, ieri 23.02.2023, în baza unor mandate emise de către Judecătoria Dragomireşti, poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei împreună cu cei din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureş şi Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei şi Sarasău, respectiv în cooperare cu poliţiştii de la IPJ Maramureş, au efectuat paisprezece percheziţii domiciliare la imobile de pe raza mai multor localităţi de raza judeţului Maramureş. În urma percheziţiilor efectuate, au fost descoperite şi ridicate în vederea confiscării 66.429 pachete ţigări, cu timbre ,,For Duty-Free only’, ucrainean şi românesc, 550.684 lei, 16.960 articole pirotehnice, un pistol cu aer comprimat şi muniţia aferentă, 2.700 de euro, 140 lire sterline, 8 telefoane mobile şi alte înscrisuri de interes în cauză’ a spus Iulia Stan.

Ţigările, în valoare de peste 1.300.000 (265.000 de euro), precum şi sumele în lei şi valută, precum şi celelalte bunuri au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

‘În ceea ce priveşte cantitatea de ţigări cu timbru românesc, pentru care nu s-au putut prezenta documente de provenienţă, au fost informate organele specializate din cadrul ANAF-ului, în vederea dispunerii măsurilor legale. Drept urmare, doi maramureşeni, o femeie de 50 de ani şi un bărbat de 58 de ani (acesta fiind reţinut pentru 24 de ore), sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă în formă continuată şi evaziune fiscală’ a adăugat Iulia Stan.

În cauză, cercetările continuă sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dragomireşti, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks