Acasă55Memorandum între Ministerele Sportului din Polonia şi România - sunt susţinute federaţiile...

Memorandum între Ministerele Sportului din Polonia şi România – sunt susţinute federaţiile naţionale, schimbul de expertiză

Un memorandum de înţelegere între Ministerul Sportului şi Turismului din Republica Polonă şi Ministerul Sportului din România a fost semnat, marţi, la Bucureşti, de miniştrii de resort din cele două state.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului român, Dan Cărbunaru, Memorandumul încurajează federaţiile naţionale şi centrele de antrenament, abordează cercetarea şi dezvoltarea în domeniul sportului şi promovarea schimbului de experţi, antrenori şi sportivi în diverse sporturi, precum şi sprijinirea participării sportivilor, antrenorilor sau personalului tehnic la evenimente organizate în cele două state.

La acestea se adaugă schimburile de informaţii şi experţi în sporturi pentru persoane cu dizabilităţi, medicină sportivă, dezvoltare sustenabilă şi măsuri antidoping.

Tot marţi, la Bucureşti, a fost semnată şi o Declaraţie de cooperare în domeniul protecţiei civile între Ministerul Afacerilor Interne din România, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, şi Serviciul de Stat al Pompierilor din Polonia.

Semnarea acestor documente a avut loc în contextul desfăşurării unei şedinţe comune a Guvernelor român şi polonez.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks