Acasă55Tulcea: Senatorul AUR Valentin Rică-Cioromelea aşteaptă amendamentele tulcenilor la legea pensiilor speciale

Tulcea: Senatorul AUR Valentin Rică-Cioromelea aşteaptă amendamentele tulcenilor la legea pensiilor speciale

Senatorul AUR Valentin Rică-Cioromelea aşteaptă amendamentele tulcenilor la legea pensiilor speciale şi a amintit, vineri, în timpul unei conferinţe de presă, că încă din anul 2020 partidul pe care-l reprezintă a contestat pensiile speciale.

Parlamentarul tulcean a menţionat că până acum nu a primit nicio reacţie din partea electoratului pe tema legii pensiilor speciale şi s-a arătat deschis să promoveze sugestiile votanţilor ca amendamente la legea pensiilor speciale.

‘Putem îmbrăca propunerile tulcenilor într-o formă legală şi le putem susţine’, a menţionat senatorul Cioromelea.

El a amintit că AUR a iniţiat un proiect de lege pentru ca pensiile speciale să fie impozitate cu 90%, însă acesta nu a intrat în dezbatere până acum.

‘Noi, încă de la intrarea în mandat, chiar din 2020, am fost vehemenţi în ceea ce priveşte pensiile speciale, de fapt neacordarea lor. Am iniţiat un proiect de lege pentru desfiinţarea lor, dar Curtea Constituţională a decis că aşa ceva nu se poate. Şi atunci, am venit cu o lege în care pensiile speciale să fie impozitate cu 90%, chiar şi cele care au fost refuzate de Curtea Constituţională să fie tăiate. Avem un proiect de lege, numai că ne aşteptăm că acesta să fie respins cu brio, ca de obicei’, a afirmat senatorul Cioromelea.

Parlamentarul a precizat că AUR doreşte ca pensiile militarilor să nu fie considerate pensii speciale şi şi-a exprimat speranţa ca amendamentele la legea pensiilor speciale să fie depuse la Camera Deputaţilor în timp util pentru a fi dezbătute.

‘Vom veni şi cu amendamente la Camera Deputaţilor. (…) Le voi face publice, dacă vor fi depuse în timp util sau vom fi lăsaţi să le depunem în timp util, să nu păţim ca şi cu pragul abuzului în serviciu, care s-a discutat luni, în Senat, cu amendamente depuse cu jumătate de oră înainte de a fi votate, să nu ne trezim şi la Camera Deputaţilor că se va proceda în acelaşi mod’, a mai spus senatorul AUR.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks