AcasăStiri generaleHarghita: CL Miercurea-Ciuc solicită trecerea în domeniul public al oraşului a Patinoarului...

Harghita: CL Miercurea-Ciuc solicită trecerea în domeniul public al oraşului a Patinoarului ‘Vakar Lajos’ şi a pistei de patinaj viteză

Consiliul Local al municipiului Miercurea-Ciuc a solicitat, vineri, Ministerului Sportului trecerea din domeniul statului în domeniul public al oraşului a Patinoarului ‘Vákár Lajos’, a pistei de patinaj viteză, respectiv a suprafeţelor limitrofe.

Solicitarea a fost făcută printr-o hotărâre adoptată în şedinţa ordinară a Consiliului Local.

Într-un comunicat transmis de Biroul de Presă al municipalităţii, se arată că intenţia a fost exprimată încă din 2021, dar din cauza creşterii drastice a cheltuielilor de întreţinere acest demers a fost încetinit, în mod deliberat.

‘Piaţa de energie pare să se stabilizeze şi am considerat că este momentul potrivit pentru a ne formaliza intenţia. Oraşul ar fi cel mai bun proprietar al infrastructurii existente. Vrem să creăm un mediu mai calitativ şi mai potrivit pentru sporturile de iarnă. Este o decizie strategică pentru dezvoltarea sportului local’, a declarat primarul Korodi Attila, citat în comunicatul menţionat.

Biroul de Presă a precizat că edilul a participat online la şedinţa Consiliului Local.

La rândul său, ministrul Sportului, Eduard Károly Novák, a luat parte tot online la şedinţă şi i-a asigurat pe consilieri că susţine acest demers.

‘Singura modalitate de a dezvolta infrastructura utilizată de SportClub Miercurea-Ciuc este de a trece în domeniul municipiului patinoarul artificial, pista de patinaj viteză şi alte facilităţi adiacente. În calitate de centru regional olimpic de iarnă, Miercurea-Ciuc se va dezvolta foarte mult în următorul deceniu’, a spus ministrul Sportului.

În comunicat se mai arată că activitatea SportClub Miercurea-Ciuc nu va fi afectată în mod direct de această decizie, clubul nefiind transferat oraşului, ci doar infrastructura pe care o foloseşte.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks