AcasăStiri generaleBraşov: În judeţ se circulă cu dificultate; în municipiul reşedinţă deszăpezirea nu...

Braşov: În judeţ se circulă cu dificultate; în municipiul reşedinţă deszăpezirea nu a ajuns deocamdată în interiorul cartierelor

Pe aproape toate tronsoanele de drumuri naţionale din judeţul Braşov se circulă, marţi, cu dificultate, în condiţii de iarnă, în pofida faptului că aproape 160 de tone de sare au fost răspândite, începând din cursul nopţii, de 19 utilaje ale Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri.

În cursul dimineţii, pe aproape toate tronsoanele de drumuri naţionale circulaţia s-a desfăşurat cu dificultate din cauza căderilor masive de zăpadă, pe DN 1 – în zona Cotul Donului – şi pe DN 73A – la Pârâul Rece – traficul fiind blocat pentru câteva ore în cursul dimineţii.

Pe DN 1 traficul a fost redeschis în jurul orei 7,30, însă doar alternativ, iar pe DN 73 A, circulaţia a fost reluată numai pe sensul de mers Predeal – Râşnov, a informat IPJ Braşov.

În ce priveşte municipiul reşedinţă, operatorul care asigură serviciul de deszăpezire, Comprest, a acţionat, începând de la ora 4,00 dimineaţa, cu 40 de utilaje pe străzile principale ale oraşului şi în staţiunea Poiana Braşov, împrăştiind 140 de tone de material antiderapant.

Conform unei informări transmisă de Primăria Braşov, în măsura în care traficul pe străzile incluse în prima etapă de deszăpezire se va desfăşura în condiţii optime, se va intra şi în interiorul cartierelor.

În condiţiile în care avertismentul ANM de cod portocaliu de ninsori expiră abia în seara aceasta la ora 22.00, Primăria i-a îndemnat pe braşoveni să utilizeze mijloacele de transport în comun şi le-a reamintit că, potrivit prevederilor legale, persoanele fizice şi juridice din municipiu au obligaţia de a curăţa trotuarele din dreptul proprietăţilor pe care le deţin.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks