Preţul cărnii de miel cu ocazia Sărbătorilor Pascale se va situa în jurul valorii de 40-45 lei/kg, în carcasă, şi 17-20 de lei, în viu, potrivit estimărilor făcute, miercuri, de crescătorii de ovine din judeţul Hunedoara.
‘Preţurile sunt aproape similare celor de anul trecut, chiar dacă am avut o iarnă grea, iar costurile cu animalele au crescut. Anul trecut kilogramul de carne de miel în carcasă se vindea cu preţuri între 35 şi 40 de lei. Anul acesta, preţul se va situa în jurul valorii de 40-45 de lei pe kilogram, pentru mieii care se vând direct de la ciobani’, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine ‘Retezatul’, Pavel Iovăneasă.
Potrivit acestuia, crescătorii de ovine au oferit deja miei la export, prin intermediul centrelor de colectare, preţul negociat pentru animalele în viu fiind cuprins între 17 şi 20 de lei pe kilogram. Cel mai bine au fost plătiţi mieii cu o greutate mai mică de 20 de kilograme.
‘Miei sunt destui, cu toate că anul acesta am avut parte de condiţii mai vitrege – zăpadă mare şi ploi, iar afară a fost mult mai frig, în primăvară. Nu vor fi probleme cu asigurarea cărnii de miel pentru Sărbătorile de Paşti. Cumpărători să fie, că miei avem!’, a dat asigurări Pavel Iovăneasă.
Asociaţia Crescătorilor de Ovine ‘Retezatul’ reuneşte peste 200 de oieri din Ţara Haţegului şi Valea Jiului.