Acasă55Premierul Ciucă: Soluţia pentru servicii medicale în Vrancea este un nou spital

Premierul Ciucă: Soluţia pentru servicii medicale în Vrancea este un nou spital

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, luni, la Focşani, că în urma discuţiilor cu autorităţile vrâncene a reieşit că soluţia pentru serviciile medicale de la nivelul judeţului nu este alta decât construirea unui nou spital, finanţarea pentru acesta putând fi obţinută din fonduri europene disponibile în cadrul Programului Operaţionale Sănătate şi împrumut de la Banca Europeană de Investiţii.

‘Am discutat despre spitalul judeţean, chiar am zăbovit pentru detaliile tehnice. Sunt aici autorităţile locale şi am înţeles, discutăm de un spital din anii ’70. Soluţia pentru servicii medicale la nivelul judeţului Vrancea nu este alta decât un nou spital. Ca atare, împreună cu autorităţile locale, cu cele guvernamentale, avem posibilitatea ca prin Programul Operaţional Sănătate şi prin fonduri împrumutate de la Banca Europeană de Investiţii, să găsim finanţare pentru acest spital’, a declarat Nicolae Ciucă.

La finele anului 2022, proiectul noului spital judeţean de la Focşani, în valoare de peste 500 de milioane de euro, a fost respins de la finanţarea cu bani europeni prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Ministerul Sănătăţii a precizat atunci că prin PNRR pot fi finanţate investiţii de maximum 200 milioane de euro.

Tot atunci, autorităţile judeţene au anunţat că vor continua demersurile pentru realizarea unui nou spital în judeţ. AGERPRES / (A – autor: Dana Lepădatu, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks