AcasăStiri generaleCameră - Ora Guvernului/Vîlceanu (PNL): Domnul Câciu s-a împrumutat în 2022 de...

Cameră – Ora Guvernului/Vîlceanu (PNL): Domnul Câciu s-a împrumutat în 2022 de 150 de miliarde – un nivel istoric

Ministrul Finanţelor s-a împrumutat anul trecut de 150 de miliarde de lei, un nivel istoric, iar acesta nu poate să dea vina pe ANAF şi pe colectare pentru ‘gaura’ de la buget, a declarat, marţi, în plen, deputatul PNL Dan Vîlceanu.

‘Domnul Câciu a preluat mandatul la MF în 2021, luna noiembrie, moştenind un deficit de 4,7% din PIB şi în ultima lună a reuşit să facă 2% din PIB în plus şi am terminat anul cu 6,7. (…) Îmi pare rău că tot continuăm să ne aducem aminte. Pandemia a fost un moment complicat pentru toată ţara. Se pare că numai pentru PSD e un motiv de laudă tot ce s-a întâmplat atunci şi vă lăudaţi cu suferinţa românilor. Nimeni n-a vrut să vină pandemia şi am luat măsurile pe care inclusiv dumneavoastră astăzi le continuaţi. Ia întrebaţi-l pe domnul Câciu despre IMM INVEST şi o să vedeţi că e foarte fericit cu acel program. (…) Vă place, dar când vine vorba despre vaccinuri faceţi-i o întrebare domnului Rafila, o să vă explice tot, pentru că are o Hotărâre de Guvern prin care o să vă explice tot ce se întâmplă cu vaccinurile’, a afirmat deputatul PNL, la dezbaterea ‘Ora Guvernului’, la care a fost invitat ministrul Câciu.

Dan Vîlceanu a mai susţinut că ‘PSD are o pasiune pentru găuri’. ‘Dumneavoastră de la PSD aveţi o pasiune pentru găuri. În 2017 aţi mai inventat gaură – gaura pe care domnul Dragnea atunci o ancheta cu comisie de anchetă în Parlament împotriva domnului Cioloş. Şi acum vă autogăuriţi, veniţi singuri şi spuneţi că există o gaură de 20 de miliarde în buget. Păi faceţi comisie de anchetă şi anchetaţi-l pe domnul Câciu’, a completat deputatul.

‘Domnule Câciu, anul trecut v-aţi împrumutat de 150 de miliarde. Este un nivel istoric, niciodată România nu s-a împrumutat într-un an de 150 de miliarde. Şi încă ceva: aţi plătit 30 de miliarde pe dobânzi, atenţie, cât au plătit guvernările liberale în doi ani – într-un an am plătit 14 miliarde şi într-un an 17 miliarde dobânzi. Dumneavoastră aţi plătit 30 într-un singur an şi anul ăsta se pare că ajungeţi la 40, ceea ce nu e un motiv de laudă şi despre asta nu vreţi să vorbiţi. Şi, ca să încheiem într-un mod mai mai practic, mai concret: domnule Câciu, nu puteţi să daţi vina pe ANAF şi pe colectare. Legea bugetului dumneavoastră aţi făcut-o, cheltuielile din buget dumneavoastră le-aţi stabilit’, i-a transmis Vîlceanu ministrului Finanţelor.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks