Primăria Suceava participă la reabilitarea şi modernizarea Casei de Cultură din municipiu, printr-un parteneriat interinstituţional, alocând deja în acest sens 300.000 de lei pentru efectuarea unor lucrări de modernizare a interiorului edificiului, a declarat într-o conferinţă de presă, miercuri, primarul Ion Lungu.
Potrivit primarului, banii alocaţi de administraţia locală au fost folosiţi pentru achiziţionarea şi montarea a şase aparate de aer condiţionat de mare capacitate, pentru încălzirea scenei şi a sălii de spectacole, pentru cumpărarea de huse noi pentru scaune, dar şi pentru schimbarea mochetelor.
Primarul Sucevei a spus că a discutat cu directoarea Casei de Cultură, Rodica Brânză Gheghe, despre încheierea unui acord de asociere între cele două instituţii, pentru finanţarea întocmirii documentaţiei tehnico – economice, expertizei şi a studiului de fezabilitate pentru reabilitarea faţadei, pe un proiect european.
‘Faţada este foarte deteriorată. Ca urmare a infiltraţiilor de apă, cad bucăţi de tencuială. Casa de Cultură este o entitate de interes public şi sunt optimist că vom găsi soluţia legală şi financiară să salvăm Casa de Cultură din Suceava’, a spus Ion Lungu.
Potrivit primarului, casele de cultură, inclusiv cea din Suceava, aparţin de patru confederaţii sindicale, iar această structură a proprietăţii face ca o negociere în vederea preluării clădirii să fie complicată.
”Sunt patru confederaţii sindicale proprietare pe Casa de Cultură. Terenul este al municipalităţii, dar clădirea nu este a noastră. Nu ştiu dacă e intabulată pe cineva. Situaţia e aproape imposibil de gestionat’, a spus Lungu.