AcasăPoliticaDeputatul PSD de Constanţa Marius-Horia Ţuţuianu: Am obținut astăzi o victorie importantă...

Deputatul PSD de Constanţa Marius-Horia Ţuţuianu: Am obținut astăzi o victorie importantă pentru primarii din Dobrogea și din toată România, obligați până acum să restituie milioane de euro, bani încasați ca impozit pe clădiri de la companiile ce dețin parcuri eoliene

Deputatul PSD de Constanţa Marius-Horia Ţuţuianu scrie, pe Facebook, că s-a reparat o nedreptate pentru primarii din Dobrogea şi din toată România, care erau obligați până acum să restituie milioane de euro, bani încasați ca impozit pe clădiri de la companiile ce dețin parcuri eoliene.

„Am obținut astăzi o victorie importantă pentru primarii din Dobrogea și din toată România, obligați până acum să restituie milioane de euro, bani încasați ca impozit pe clădiri de la companiile ce dețin parcuri eoliene!

Proiectul de lege care permite, prin derogare de la Codul Fiscal, ca aceste creanțe să fie compensate, până la stingere, cu obligațiile fiscale ale companiilor de eoliene datorate către bugetul local sau național, a devenit lege fiind promulgată astăzi de președinte.

Este un proiect de suflet, menit să repare o nedreptate, o inițiativă ce pornește de la realitatea primarilor din România, dar în special a celor din Dobrogea. Fără această lege am discuta despre foarte multe comune care ar trebui să restituie zeci de milioane de euro, riscând astfel să intre chiar în faliment, bani proveniți din impozitele încasate de la aceste companii în temeiul unui cadru legal, ulterior instanța stabilind că turbinele eoliene nu pot fi încadrate în categoria clădirilor.

Mulțumiri colegilor parlamentari care au înțeles această nedreptate și au susținut încă de la început acest proiect de lege!”, a scris Ţuţuianu.

Articolul Deputatul PSD de Constanţa Marius-Horia Ţuţuianu: Am obținut astăzi o victorie importantă pentru primarii din Dobrogea și din toată România, obligați până acum să restituie milioane de euro, bani încasați ca impozit pe clădiri de la companiile ce dețin parcuri eoliene apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks