AcasăStiri generaleBacău: Jandarmii au donat 11 litri de sânge

Bacău: Jandarmii au donat 11 litri de sânge

Jandarmii Grupării Mobile Bacău şi Inspectoratului Judeţean au donat, joi, 11 litri de sânge, în cadrul unei campanii intitulată ‘Donează sânge! Salvează o viaţă!’ organizată de Patriarhia Română în parteneriat cu Jandarmeria Română.

‘Cei 11 litri de sânge donaţi astăzi de jandarmii celor două unităţi din Bacău se adaugă celor aproximativ 20 de litri donaţi de la începutul anului până în prezent, pentru salvarea vieţilor semenilor noştri aflaţi în dificultate’, se arată într-un comunicat de presă al Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău.

În anul 2022, jandarmii din cele două unităţi băcăuane au contribuit, prin cele 200 donări, la creşterea cu peste 80 de litri de sânge a rezervei de sânge.

Campania derulată de Patriarhia Română şi Jandarmerie are ca scop atât diminuarea nevoii continue de sânge la nivel naţional, prin contribuţia benevolă a jandarmilor, cât şi încurajarea tuturor celor care îndeplinesc condiţiile necesare să doneze o picătură din sângele lor pentru salvarea de vieţi omeneşti.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks