AcasăStiri generaleGiurgiu: Timp de aşteptare de 130 de minute pentru tiruri la punctul...

Giurgiu: Timp de aşteptare de 130 de minute pentru tiruri la punctul de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară

Timpul de aşteptare pentru autocamioanele care tranzitează prin punctul de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse este în continuare destul de ridicat, de 130 de minute pe sensul de ieşire din ţară şi de 60 de minute la intrarea în ţară, au informat, miercuri, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Giurgiu.

Potrivit unei informări transmise de sursa citată, pentru tiruri controlul de frontieră se desfăşoară pe patru artere de control atât pe sensul de intrare în ţară, cât şi pe sensul de ieşire din ţară, însă numărul tirurilor care stau la coadă în aşteptare este în continuare mare.

În schimb, pentru autoturisme, controlul de frontieră se desfăşoară pe patru artere pe sensul de intrare în ţară şi pe trei artere pe sensul de ieşire din ţară, iar timpul de aşteptare este de circa 20 de minute pe ambele sensuri.

Potrivit sursei citate, aproape 38.000 de persoane, 7.200 de camioane şi 8.600 de autoturisme au tranzitat PTF Giurgiu în perioada Sărbătorilor Pascale.

‘În perioada 14-18 aprilie 2023, la graniţa cu Bulgaria au fost efectuate formalităţi de frontieră prin PTF Giurgiu, pe sensul de intrare în ţară pentru aproximativ patru mii de camioane, 4.500 de autoturisme şi 20.600 de persoane, iar pe sensul de ieşire din ţară pentru aproximativ 3.200 de camioane, 4.100 de autoturisme şi 17.350 de persoane’, mai precizează informarea transmisă de ITPF Giurgiu. AGERPRES / (AS – autor: Camelia Bigan, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks