AcasăStiri generaleHunedoara: Acord de parteneriat semnat între Biblioteca Judeţeană şi Biblioteca Shaanxi din...

Hunedoara: Acord de parteneriat semnat între Biblioteca Judeţeană şi Biblioteca Shaanxi din China

Biblioteca Judeţeană ‘Ovid Densusianu’ Hunedoara-Deva a semnat vineri un acord de parteneriat cu Biblioteca Shaanxi, din China, ceremonia oficială desfăşurându-se în sistem online, pe o platformă de comunicare video, în prezenţa reprezentanţilor Consiliului Judeţean Hunedoara şi ai Institutului Confucius din Sibiu.

Potrivit managerului Bibliotecii Judeţene Hunedoara-Deva, Sebastian Bara, acordul de parteneriat pune bazele colaborării în organizarea unor activităţi culturale comune şi derularea unor proiecte noi, în contextul în care biblioteca din Deva deţine o secţie de carte cu materiale în limba chineză, unică în România.

‘Fără îndoială, odată parteneriatul nostru perfectat, vom avea foarte multe de învăţat de la colegii noştri de la Biblioteca Shaanxi, una dintre cele mai mari şi mai prestigioase biblioteci din Republica Populară Chineză. Acest acord ne creează cadrul pentru statornicirea unor legături strânse între bibliotecile noastre: vom organiza în comun activităţi şi evenimente culturale, ne vom cunoaşte reciproc tradiţiile, vom participa la derularea unor proiecte noi, ne vom consulta periodic, ne vom informa în legătură cu temele noastre de interes comun, vom realiza schimburi de experienţă, şi toate acestea ne vor permite să ne cunoaştem mai bine’, a precizat managerul Bibliotecii Judeţene Hunedoara-Deva, citat într-un comunicat al instituţiei de cultură, remis AGERPRES.

Biblioteca judeţeană din Deva a înfiinţat, în urmă cu zece ani, în colaborare cu Institutul Confucius, o secţie care dispune de un fond de carte ce conţine aproape 1.500 de volume, dar şi reviste sau albume scrise în limba chineză sau despre China.

Anual, biblioteca judeţeană organizează cursuri de limbă şi cultură chineză şi a contribuit la înfiinţarea revistei ‘Caietele Confucius’. AGERPRES / (AS – autor: Sorin Blada, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks