AcasăPoliticaCioloş spune că postul România TV ar trebui închis

Cioloş spune că postul România TV ar trebui închis

Dacian Cioloș, europarlamentar și președintele partidului REPER, cere închiderea postului de televiziune România TV, pentru că, în opinia lui, „se face portavoce pentru vocile Rusiei în România și depășește toate limitele libertății de exprimare incitând la ură și discriminare”, scrie r3media.ro.

„România TV ar trebui închisă.

De ani de zile sunt un apărător al libertății de exprimare, al ziariștilor și al presei libere. Dar ce face România TV nu este nici presă, nici jurnalism și nu servește nici unui cetățean român în afara fugarului țepar al statului român, Sebastian Ghiță, și prietenilor lui politici sau de afaceri.

Toate instituțiile plătite din bani publici pentru a reglementa audio-vizualul românesc sunt plătite degeaba cît timp Romania TV linșează zilnic cetățeni români în suferințe medicale, se face portavoce pentru vocile Rusiei în România și depășește toate limitele libertății de exprimare incitând la ură și discriminare.

Guvernele care au plătit bani publici acestei organizații se fac vinovate de creșterea acestui monstru de propagandă și manipulare.

Orice politician care va merge la emisiunile acestui post de propagandă rusească va fi părtaș la modul brutal și iresponsabil în care moderatorii România TV au călcat în picioare memoria unei femei în suferință”, a scris Cioloș pe facebook.

Cioloș se referă la cazul decesului jurnalistei Iulia Marin, care a fost dezbătut pe România TV, iar unora nu le-a plăcut. Există chiar și un apel, semnat de mai multe organizații, împotriva felului în care s-a dezbătut la România TV.

Consiliul Naţional al Audiovizualului va analiza în şedinţa din 25 aprilie două emisiuni difuzate de postul România TV în care s-a vorbit despre jurnalista Iulia Marin, decedată recent, şi persoanele cu probleme de sănătate mintală, comentarii care au stârnit ample reacţii publice. CNA va analiza toate sesizările, individuale şi colective, primite din partea publicului şi a membrilor Consiliului.

Jurnalista Iulia Marin a murit la vârsta de 32 de ani, după o luptă cu o suferinţă psihică. Ziarul Libertatea a lansat un apel împotriva „discursului urii” din emisiunile România TV, apel la care s-au alăturat peste 600 de redacţii, jurnalişti, medici, profesori, artişti.

Articolul Cioloş spune că postul România TV ar trebui închis apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks