AcasăStiri generaleGiurgiu: Doi angajaţi au fost transportaţi la spital, cu arsuri, în urma...

Giurgiu: Doi angajaţi au fost transportaţi la spital, cu arsuri, în urma incendiului de la depozitul de plastic din Uzunu

Doi angajaţi, bărbaţi cu vârste de 57, respectiv 59 de ani, care se aflau în incinta depozitului de materiale reciclate din plastic din localitatea Uzunu, au suferit arsuri în încercarea de a stinge incendiul izbucnit în hala de producţie şi au fost transportaţi la UPU Giurgiu cu ambulanţele SAJ şi SMURD.

‘În momentul izbucnirii incendiului, la punctul de lucru al depozitului de prelucrare a materialelor reciclabile se aflau doi angajaţi. Aceştia au încercat să intervină cu mijloace proprii, iar când şi-au dat seama că nu vor reuşi să îl stingă au sunat la 112. Salvatorii i-au găsit pe cei doi angajaţi, bărbaţi cu vârste de 57, respectiv 59 de ani, cu arsuri la nivelul feţei şi la membrele superioare. Iniţial, aceştia au refuzat asistenţa medicală la faţa locului, însă, la finalul intervenţiei, au acceptat să primească îngrijiri şi au fost transportaţi la UPU Giurgiu cu ambulanţele SAJ şi SMURD’, se arată într-un comunicat de presă, emis marţi, de ISU Giurgiu.

Trei mori de tocat plastic şi metal, o presă balotare, zece saci cu aproximativ opt tone de material neferos tocat, zece motoare electrice şi acoperişul halei pe o suprafaţă de şase sute de metri pătraţi au ars în urma incendiului.

Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de efectul termic al unor substanţe incendiare în momentul folosirii unui utilaj de tocare.

Reamintim faptul că autorităţile au emis în această dimineaţă un mesaj RO-ALERT pentru locuitorii din comunele Călugăreni, Stoeneşti şi Schitu în urma izbucnirii unui incendiu la un depozit de materiale reciclate din plastic, în localitatea Uzunu, incendiu care s-a manifestat cu degajări mari de fum, fiind sesizată şi Garda de Mediu.

Pentru stingerea incendiului au intervenit pompierii din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni şi Detaşamentului Giurgiu, cu patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks