AcasăStiri generaleCovasna: Circa 50.000 de participanţi la spectacolele organizate de Zilele Sfântu Gheorghe

Covasna: Circa 50.000 de participanţi la spectacolele organizate de Zilele Sfântu Gheorghe

Circa 50.000 de participanţi au fost înregistraţi la spectacolele organizate în perioada 23-30 aprilie în cadrul Zilelor Sfântu Gheorghe, au anunţat, marţi, autorităţile locale.

Potrivit acestora, aproximativ 5.000 de spectatori au asistat la cele 25 de spectacole programate în cadrul Săptămânii culturale, iar concertele din weekend au atras în medie 13.000 de persoane în fiecare seară.

‘Cea de-a 30-a ediţie a Zilelor Sfântu Gheorghe a fost considerată un succes de către primarul Antal Arpad, având în vedere că în total aproximativ 50.000 de persoane au participat la spectacolele din săptămâna culturală şi la marile concerte din weekend, fiind cel mai mare festival urban din Transilvania organizat de autorităţi locale (…) Se estimează că la concertul Ossian de vineri au fost cele mai multe persoane, peste 15.000, concertul The Motans de sâmbătă a atras aproximativ 12.000 de spectatori, iar concertul de închidere HOBO şi focul de artificii de după au atras aproximativ 15.000 de persoane’, se arată într-un comunicat postat pe pagina de internet a Primăriei.

De asemenea, The Base – Baza tinerilor, care a fost situată în curtea fostei Fabrici de Ţigarete din municipiu, a găzduit şase programe permanente şi peste 40 de evenimente pe parcursul weekend-ului de festival, fiind vizitată zilnic de aproape 2.000 de tineri.

‘În Orăşelul Copiilor din Parcul Elisabeta, aproximativ 2.500-3.000 de copii au participat în cele trei zile. Aproape 30 de programe au fost organizate cu ajutorul a 12 organizaţii, două firme, şase asociaţii independente şi 120 de voluntari. Printre cele mai populare activităţi s-au numărat pictura pe faţă, tiroliana, jocul ‘Am dreptul’, Institutul de cercetare a dragonului, precum şi pictura uriaşă, activităţile muzicale şi jocul de povestit’, se mai arată în comunicat.

La tradiţionala tombolă organizată cu prilejul Zilelor Sfântu Gheorghe au fost vândute 1.784 de bilete, iar lista câştigătorilor poate fi consultată pe site-ul Zilelor Sfântu Gheorghe.

Anul viitor, Zilele Sfântu Gheorghe vor avea loc în perioada 23 – 28 aprilie. AGERPRES / (A – autor: Oana Mălina Negrea, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks