Universitatea de Ştiinţele Vieţii ‘Ion Ionescu de la Brad’ din Iaşi (USV) va fi, în perioada 11-14 mai, gazda celei mai importante competiţii profesionale şi sportive adresată studenţilor din universităţile de profil din ţară şi străinătate, Agronomiada 2023, eveniment aflat la ediţia a XXXIII-a.
Vasile Stoleru, prorector cu activităţile sociale în cadrul USV Iaşi, a declarat că această competiţie de tradiţie a studenţilor din universităţile agronomice din ţară datează încă din anii ’70 şi îşi propune să asigure consolidarea legăturilor de colaborare şi prietenie dintre studenţii universităţilor similare din ţară pentru promovarea ideii de performanţă, stimularea cercetării şi a calităţilor sportive în rândul studenţilor.
Potrivit sursei citate, vor participa peste 400 de studenţi de la toate universităţile agronomice şi de ştiinţele vieţii din ţară şi Facultăţile de Agricultură şi Horticultură din cadrul Universităţii Craiova şi ale Universităţii Tehnice a Moldovei din Chişinău.
‘Agronomiada se desfăşoară prin rotaţie, într-unul din cele cinci centre universitare de învăţământ agronomic – Bucureşti, Iaşi, Cluj, Timişoara şi Craiova. Începând cu ediţia din 2014, care a avut loc la Iaşi, s-au alăturat şi studenţii Universităţii Agrare de Stat a Moldovei, actualmente Universitatea Tehnică a Moldovei. Concursul profesional-ştiinţific şi sportiv Agronomiada revine la Iaşi, şi se va desfăşura în perioada 11 – 14 mai. La această ediţie sunt propuse 18 discipline profesionale şi cinci competiţii sportive, unde vor concura peste 400 studenţi din ţară şi străinătate’, a declarat prof univ dr Vasile Stoleru.
Scopul concursului este încurajarea spiritului de competiţie, de fair-play, a sportivităţii în rândul studenţilor şi crearea unui mediu propice întrecerilor academice.
Probele profesionale şi ştiinţifice vor avea şi o componentă practică, scopul fiind conectarea studenţilor la realităţile viitoarelor profesii din domeniile agronomice, ale industriei alimentare şi medical-veterinare. AGERPRES / (A, AS – autor: Daniela Malache, editor: Marius Frăţilă)