Acasă93Vrancea: Prefectura a oprit distribuirea ajutoarelor alimentare în cadrul POAD; unele produse...

Vrancea: Prefectura a oprit distribuirea ajutoarelor alimentare în cadrul POAD; unele produse lipseau din pachete

Prefectura Vrancea a dispus suspendarea distribuirii pachetelor cu ajutoare pentru persoanele defavorizate după ce mai mulţi primari au sesizat faptul că unele pachete erau incomplete, a informat, luni, instituţia.

‘Ca urmare a sesizărilor înaintate Instituţiei Prefectului de către unii primari din judeţul Vrancea, cu referire la neconformităţi calitative şi cantitative ale pachetelor cu produse alimentare distribuite în cadrul POAD, tranşa a VI-a, în data de 5 mai 2023, Prefectul judeţului Vrancea a solicitat agentului economic care efectuează livrarea produselor să verifice, în regim de urgenţă, toate pachetele livrate unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ şi să remedieze neconformităţile constatate. În acelaşi timp, Instituţia Prefectului a transmis, prin e-mail, tuturor primarilor mesajul de a nu începe sau de a sista, după caz, distribuirea pachetelor cu alimente către beneficiarii finali, până la finalizarea verificărilor şi implicit remedierea neconformităţilor constatate’, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Vrancea.

Prefectul Nicuşor Halici a solicitat ca operaţiunile de verificare a pachetelor să fie finalizate în cursul acestei săptămâni.

Activitatea de distribuţie a pachetelor a început luni, 24 aprilie, iar unii beneficiari care au primit ajutoare în cadrul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate au constatat că, deşi ambalajul era intact, din pachete lipseau unele produse.

În cursul zilei de luni, Instituţia Prefectului a informat şi Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene cu privire la toate demersurile întreprinse. AGERPRES / (A – autor: Dana Lepădatu, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks