AcasăStiri generaleSpaceFEST - la Universitatea Politehnica din Bucureşti

SpaceFEST – la Universitatea Politehnica din Bucureşti

Universitatea Politehnica din Bucureşti va organiza, în perioada 11 – 13 iunie, SpaceFEST, un eveniment dedicat explorării spaţiului cosmic şi oportunităţilor pe care acesta le oferă.

‘Fie că vorbim despre materiale inteligente, despre procesul de pregătire al organismului pentru o călătorie extra-terestră, despre mâncarea astronauţilor sau despre ce putem cultiva în spaţiu, fie că discutăm despre turismul spaţial, staţiile de alimentare sau despre energia necesară pentru rachete, despre fabrici, resurse, comunicaţii sau capacităţi de monitorizare a mediului, implicaţiile explorării accelerate a spaţiului cosmic ne vor influenţa viaţa pe Pământ în feluri imposibil de ignorat’, afirmă reprezentanţii UPB într-un comunicat remis presei.

Potrivit sursei citate, printre personalităţile marcante prezente la eveniment se numără Dumitru Dorin Prunariu (astronaut român), Nicole Stott (astronaut NASA) şi Sara Sabry (astronaut egiptean).

SpaceFEST este realizat de Universitatea Politehnica din Bucureşti în parteneriat cu Fundaţia Space for a Better World şi OP Global Events şi susţine proiectul AIM HIGHER România.

‘Vă pregătim nenumărate momente speciale, de la întâlniri cu astronauţi NASA, invitaţi surpriză, traiectorii pentru o carieră în domeniul spaţial, concursuri pentru elevi şi studenţi sau activităţi pentru întreaga familie până la tehnologii inovative, experienţe spaţiale cu ajutorul VR şi AR, demonstraţii de robotică, rachete sau baloane meteo’, susţine organizatorii.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks