AcasăStiri generaleConsultare de piaţă pentru achiziţionarea de soluţii software de planificare şi dispecerizare...

Consultare de piaţă pentru achiziţionarea de soluţii software de planificare şi dispecerizare a vehiculelor de transport public

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti Ilfov vrea să achiziţioneze soluţii software pentru planificarea, monitorizarea şi dispecerizarea tuturor vehiculelor de transport public.

Asociaţia a publicat în SICAP un anunţ de consultare a pieţei în vederea obţinerii unei valori estimative de achiziţie a componentelor din cadrul proiectului.

‘Optimizăm transportul public cu tehnologii ultramoderne: dotăm mijloacele de transport public cu echipamente şi software de ultimă generaţie care vor permite configurarea traseelor şi a programelor de circulaţie pentru liniile de transport din Bucureşti şi Ilfov, astfel încât acestea să fie adaptate la cererea de transport şi condiţiile de trafic din regiune. De asemenea, cu ajutorul acestor noi tehnologii se vor putea monitoriza şi coordona vehiculele de transport public în timp real’, a scris, miercuri, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, pe Facebook.

El a invitat furnizorii de echipamente şi soluţii software să transmită, până pe 28 iunie, oferte de preţ în conformitate cu cerinţele prezentate în cadrul caietelor de sarcini.

Viceprimarul Stelian Bujduveanu a precizat că proiectul este unul ‘complex’ şi va cuprinde:

– Sistem Integrat de Planificare, Monitorizare şi Dispecerizare, constituit din trei module distincte: software pentru planificare rute şi întocmire programe de circulaţie pentru liniile de transport public; software pentru monitorizarea şi controlul transportului public de călători; aplicaţie software pentru dispecerizarea transportului public de călători;

– Echipamente îmbarcate pentru vehiculele destinate transportului public urban de călători, inclusiv calculatoare de bord; terminal/interfaţă conducător vehicul; sistem de comunicaţie voce pe infrastructură TETRA; sistem de monitorizare a temperaturii ambientale în vehicul; sistem de numărare a călătorilor; echipament supraveghere video; sistem de informare călători.

‘Prin această investiţie, toate vehiculele de transport public coordonate la nivelul TPBI vor fi dotate cu echipamente care se vor integra cu noile aplicaţii software achiziţionate. Datele colectate astfel vor oferi informaţii exacte, în timp real, şi vor fi utilizate pentru optimizarea serviciilor de transport public oferite cetăţenilor’, a explicat Bujduveanu, într-o postare pe Facebook.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks