Peste 700 de invenţii şi proiecte din 33 de ţări sunt expuse, în perioada 11-13 mai, la Palatul Culturii din Iaşi, în cadrul celei de-a IX-a ediţii a Conferinţei ICIR Euroinvent şi a ediţiei a XV-a a Euroinvent – Festivalul Creativităţii.
Unul dintre organizatori, Petrică Vizureanu, a declarat presei că, în perioada 11 – 13 mai, la Palatul Culturii va fi promovată creativitatea şi inovarea în context internaţional, cele două evenimente fiind organizate sub egida IFIA (International Federation of Inventors’ Associations) şi WIIPA (World Invention Intellectual Property Associations).
‘La cea de-a XV-a ediţie a Euroinvent sunt fi organizate 715 expoziţii de invenţii şi proiecte din 33 de ţări de pe mai multe continente, vor fi prezentate 122 de lucrări în cadrul Conferinţei în domeniul Ştiinţei şi Ingineriei Materialelor, şi sunt înscrie peste 250 de volume la Salonul de Carte. Anul acesta sunt şi 50 de artişti locali care vor participa la Salonul de arte frumoase’, a declarat Petrică Vizureanu.
Conf univ dr Andrei Victor Sandu a declarat că sub egida EUROINVENT 2023 are loc o expoziţie de invenţii şi cercetări care pot fi prezentate invenţii şi proiecte inovative ce pot primi medalii şi premii, salonul de Carte Tehnico-Ştiinţifică şi Artistică, prezentarea şi publicarea de articole ştiinţifice în domeniul Ştiinţei şi Ingineriei Materialelor.
Potrivit sursei citate, un juriu internaţional va evalua toate înregistrările înscrise la expoziţie şi va acorda medalii de bronz, argint, aur şi premii speciale.
‘Creaţiile sunt în toate domeniile iar creatorii au vârste de la grădiniţă, de la 5 ani, până la pensionari de 90 de ani. Pe unii dintre ei îi cunoaştem de 30 de ani, şi ne bucurăm că nu s-au oprit din creaţie. Ne bucurăm că avem o participare atât de numeroasă, aproape că nu mai avem loc pe aici, asta arată că spiritul creativ este alături de noi. Invenţiile sunt pe toate domeniile posibile, cele mai multe sunt însă în domeniul medical, materialelor de construcţii şi nanotehnologii. Sperăm că sâmbătă, la premiere, putem evidenţia acele invenţii care ne pot face viaţa mai frumoasă şi bună’, a spus conf univ dr Andrei Victor Sandu. AGERPRES / (A – autor: Daniela Malache, editor: Marius Frăţilă)