Acasă93Braşov: Preşedintele CJ îi invită pe locuitorii judeţului să participe la evenimentul...

Braşov: Preşedintele CJ îi invită pe locuitorii judeţului să participe la evenimentul de inaugurare al Aeroportului

Inaugurarea aeroportului de la Braşov, cu primul zbor ce va ateriza pe acesta, va avea loc cu câteva zile înainte de operaţionalizarea propriu-zisă, din 15 iunie, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, anunţând un mare eveniment, cu un show aviatic şi program artistic, la care sunt aşteptaţi toţi braşovenii.

‘Este un eveniment pe care, cred, cu toţii îl aşteptăm. Am fost întrebat permanent, în cei şapte ani de când sunt preşedinte al CJ Braşov, când inaugurăm aeroportul. Am toată convingerea că braşovenii vor fi prezenţi, fiindcă este aeroportul lor şi este o mare mândrie şi bucurie pentru fiecare dintre cetăţenii judeţului să participe la un astfel de eveniment’, a declarat preşedintele CJ Braşov.

Acesta a explicat că evenimentul ar putea avea loc în 10 sau 11 iunie şi în cadrul acestuia va fi efectuat şi zborul inaugural, unul care să aducă de la Bucureşti oficialităţi, cu o aeronavă a Tarom.

‘Am gândit să avem o Zi a Porţilor Deschise, înainte de primele curse de pe aeroport. Anumiţi operatori aerieni s-au grăbit şi nu ne-au lăsat ziua de 15 iunie – când ai posibilitatea să gândeşti un astfel de eveniment, practic prima zi în care poţi ateriza şi decola de pe aeroport în condiţii legale – şi atunci ne-am gândit să facem o Zi a Porţilor Deschise pentru toţi cetăţenii Braşovului, în 10 sau 11 iunie, în care vom avea un show aviatic, evenimente culturale, tururi ghidate. (…) Va exista colaborare cu toate primăriile din judeţ, să gândească un parteneriat cu RATBv, pentru nişte curse, evident, subvenţionate de autorităţile locale, ca toţi cetăţenii care îşi doresc să poată ajunge să participe la acest eveniment. (…) În ce priveşte zborul inaugural, suntem în discuţii, aşteptăm o ofertă de preţ de la Tarom. Am considerat de cuviinţă să ne raportăm la Tarom pentru că este compania naţională şi (…) nu am vrut să se creadă că fac vreun fel de campanie altor operatori. Ne dorim ca un avion de la Bucureşti să aterizeze pe aeroportul de la Braşov, cu persoane, personalităţi care, de-a lungul timpului, au fost implicate în realizarea acestui obiectiv’, a precizat Adrian Veştea.

Practic, primul zbor operaţional va ateriza pe aeroportul braşovean în 15 iunie la ora 9,00 dimineaţa, de la Stuttgart, operat de Dan Air.

Între timp, regia care administrează aeroportul, împreună cu CJ Braşov, continuă demersurile pentru operaţionalizarea acestuia.

Joi s-a primit şi Codul IATA, care este BSM, şi urmează, în scurt timp, certificarea ca aeroport internaţional.

Directorul aeroportului, Alexandru Anghel, a precizat că, din 15 iunie, avioanele Dan Air vor zbura spre şase destinaţii din patru ţări. Urmează curse charter, ale tour-operatorilor care au vândut deja bilete spre Antalia şi Creta şi, ulterior, două curse ale Wizz Air.

‘Avem, începând cu 15 iunie Dan Air – Nurnberg, Stuttgart, Barcelona, Bruxelles, Munchen şi Londra. Wizz Air din august – Londra şi Dortmund şi avem discuţii foarte avansate pentru a demara curse de Budapesta, Paris şi Tel Aviv. Cred însă, că după 15 iunie, dacă lumea va vedea că aeroportul va fi funcţional, operaţional, vor lua mai uşor decizii de a deschide noi destinaţii. Cursele charter sunt ale tour-operatorilor, Animawings şi HiSky, dar probabil şi Tarom’, a afirmat Anghel, subliniind că destinaţiile sunt stabilite de companiile aeriene, în funcţie de rentabilitatea acestora, şi nu de aeroport.

În ce priveşte amenajarea terminalului şi, practic, la ce se pot aştepta pasagerii în 15 iunie, oficialul de la aeroport a precizat că prioritară a fost închirierea spaţiilor pentru casele de schimb valutar şi pentru bancomate, urmează procedurile pentru firmele de închiriere de maşini şi, în cele din urmă, pentru ceilalţi agenţi economici. Până la amenajarea acestora, directorul aeroportului dă asigurări că vor fi instalate aparate de la care vor putea fi cumpărate anumite produse (precum o cafea). AGERPRES / (AS – autor: Diana Dumitru, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks