Acasă93Fundaţia Renaşterea: Race for the Cure Romania, la a noua ediţie, pe...

Fundaţia Renaşterea: Race for the Cure Romania, la a noua ediţie, pe 11 iunie

Fundaţia Renaşterea organizează pe 11 iunie cea de a 9-a ediţie a cursei caritabile ‘Race for the Cure Romania’, care include probe de alergare, plimbări de 5 km sau de 1 km cu punct de start şi de sosire la Stadionul Naţional Arcul de Triumf din Bucureşti.

Potrivit unui comunicat al Fundaţiei Renaşterea transmis, joi, AGERPRES, ediţia din acest an, pe lângă prezenţa la cursa din Bucureşti, oferă posibilitatea locuitorilor din alte oraşe să doneze pentru femeile din România, pentru prevenţia şi combaterea cancerului de sân şi de col uterin, prin intermediul platformei europene www.raceforthecure.eu/ro.

‘Anul acesta, pentru a noua oară, vom sărbători sănătatea, la Race for the Cure Romania, împreună cu familia, prieteni, colegi, dar şi cu învingătoarele în lupta cu cancerul.(…) Suntem alături de femeile din Romania, în drumul către combaterea cancerului, prin prevenţie, stil de viaţă sănătos şi acces la investigaţii medicale. Statisticile sunt alarmante în ceea ce priveşte rata mortalităţii din cancerele feminine în România, comparativ cu celelalte ţări din Europa. Pe 11 iunie vom colora din nou Bucureştiul în roz, iar fiecare înscriere e transformată de Fundaţia Renaşterea în analize medicale pentru femeile defavorizate, ce le pot salva viaţa. Împreună suntem mai puternici’, a declarat Mihaela Geoană, preşedinte-fondator al Fundaţiei Renaşterea.

Participanţii se vor putea bucura pe Stadionul Naţional ‘Arcul de Triumf’ de jocuri educative şi activităţi distractive, cabină foto, trofee şi diplome pentru cea mai numeroasă, gălăgioasă, amuzant costumată, originală sau inimoasă echipă, de Tombola Renaşterea cu premii atractive şi surprize şi de Tombola Roz dedicată învingătoarelor în lupta cu cancerul.

Traseul cursei de alergare / plimbare de 5 km este: esplanada Stadionului Naţional ‘Arcul de Triumf’, Str Alexandru Constantinescu, Arcul de Triumf, Şos. Kiseleff, pana in Piaţa Victoriei şi retur.

Taxa de înscriere la ‘Race for the Cure România’ este de 60 lei pentru adulţi şi 30 lei pentru copiii sub 18 ani. Fiecare participant primeşte un tricou şi număr de participare, apă, înscriere la Tombola Renaşterea şi o medalie la terminarea cursei.

Race for the Cure este cea mai mare cursa internaţională destinată promovării sănătăţii şi luptei împotriva cancerului de sân.

Înscrierile şi donaţiile pentru România se pot face şi pe siteul www.fundatiarenasterea.ro.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks