Oradea, 16 mai / Agerpres/ – Peste 20 de producători locali vor fi prezenţi miercuri, în Cetatea Oradea, la ‘Târgul cu Sârg – mai bun, mai aproape, de la ai tăi’, un eveniment ce are ca scop promovarea producătorilor locali prin organizarea de târguri periodice sub sloganul ‘Târg cu Sârg’.
Producătorii bihoreni vor aduce spre comercializare mezeluri, brânzeturi, pâine, zacuscă, gemuri şi siropuri, legume şi fructe, vin şi pălincă.
Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, iniţiatorul proiectului, Clubul Rotary Insignis Oradea, îşi propune, prin organizarea acestui eveniment, să promoveze producătorii locali din Bihor prin facilitarea interacţiunii dintre aceştia şi consumatori.
‘Iniţierea proiectului a avut la bază conştientizarea faptului că fără producători locali nu se poate vorbi de o dezvoltare sustenabilă a unei comunităţi, oricare ar fi ea; producătorii locali nu reuşesc să se promoveze suficient, aspect care le afectează vânzările şi dezvoltarea; consumatorii din Oradea şi zona metropolitană nu au acces la produse locale de bună calitate; nu se poate discuta de identitate locală fără produse reprezentative pe baza cărora să se construiască identitatea’, a declarat, conform comunicatului, preşedintele Rotary Club Insignis Oradea, Mariana Macovei.
Fiecare ediţie caută să aducă plus valoare producătorilor, iar dacă la ediţia a treia a fost susţinut un workshop dedicat exclusiv producătorilor pe tema marketingului agroalimentar, la ediţia a patra va avea loc o masă rotundă cu tema: Oportunităţi de colaborare între producătorii locali şi sectorul HORECA din Bihor.
Evenimentul, aflat la a patra ediţie, va avea loc miercuri, 17 mai, Cetatea Oradea, Corp L (Spaţiul Milessime), între orele 16,00 – 20,00. Intrarea la eveniment este gratuită.
Sunt aşteptaţi orădenii, şi nu numai, care caută produse locale, care vor să cunoască producători bihoreni care se străduiesc să ofere produse de bună calitate, care înţeleg importanţa producătorilor locali pentru dezvoltarea zonei, dar şi a economiei naţionale.