Acasă93Maramureş: Peste 40 de firme sancţionate contravenţional pentru nerespectarea legislaţiei muncii

Maramureş: Peste 40 de firme sancţionate contravenţional pentru nerespectarea legislaţiei muncii

Un număr de 70 de agenţi economici din judeţul Maramureş au fost verificaţi dacă respectă legislaţia muncii, fiind aplicate 45 de sancţiuni contravenţionale, a informat, joi, directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă( ITM) Maramureş, Dragoş Năcuţă.

Conform acestuia, verificarea inspectorilor s-a concentrat pe relaţii de muncă şi securitate şi sănătate în muncă.

‘Au fost controlaţi 70 agenţi economici, 34 în domeniul relaţiilor de muncă şi 36 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, fiind depistate un număr de 89 de deficienţe – în domeniul relaţiilor de muncă 52, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă 37, fiind dispuse măsuri de intrare în legalitate (…) Au fost sancţionaţi 33 de agenţi economici, în domeniul relaţiilor de muncă 5 şi 28 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Au fost aplicate un număr de 45 de sancţiuni contravenţionale, respectiv 5 amenzi şi 40 avertismente’ a spus Dragoş Năcuţă.

Potrivit sursei citate, valoarea amenzilor se ridică la suma de 24.800 de lei în domeniul securităţii şi sănătăţii, iar în domeniul relaţiilor de muncă suma de amenzi este de 1.800 de lei.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks