Acasă93Emisiunea de mărci poştale 'Expoziţia Filatelică Internaţională IBRA 2023' - de joi...

Emisiunea de mărci poştale ‘Expoziţia Filatelică Internaţională IBRA 2023’ – de joi în magazinele Romfilatelia

Romfilatelia introduce în circulaţie, începând de joi, emisiunea de mărci poştale ‘Expoziţia Filatelică Internaţională IBRA 2023’.

Potrivit unui comunicat transmis marţi AGERPRES, expoziţia cu caracter mondial, organizată sub patronajul Federaţiei Internaţionale de Filatelie (FIP), va avea loc în Germania, la Essen, în perioada 25 – 28 mai.

Evenimentul are drept scop menţinerea unei strânse cooperări între filateliştii şi colecţionarii de timbre din întreaga lume, precum şi promovarea filateliei la cel mai înalt nivel internaţional.

La Târgul de la Essen, Romfilatelia va pune la dispoziţia pasionaţilor de filatelie emisiunea dedicată evenimentului, alături de serii de timbre cu tematici apreciate de colecţionari.

Emisiunea ‘Expoziţia Filatelică Internaţională IBRA 2023’ reuneşte trei produse filatelice de excepţie: o marcă poştală, o coliţă filatelică dantelată şi un bloc de colecţie cu două mărci poştale nedantelate (timbrul emisiunii şi timbrul coliţei filatelice).

Marca poştală, cu valoarea nominală de 11 lei, reproduce sigla oficială a Expoziţiei IBRA 2023, versiunea germană, alături de grafica tradiţională a mărcilor poştale tipărite cu ajutorul plăcilor metalice realizate de artişti gravori în perioada de după 1872, când a fost înfiinţată Fabrica de Timbre din România. Până în 1876, imprimarea s-a realizat în Franţa.

Timbrul coliţei (valoarea nominală 34 lei) adaugă la grafica mărcii poştale efigia Regelui Carol I, imprimată după plăci gravate artistic, pe prima marcă poştală tipărită la Fabrica de Timbre (1876). Fundalul coliţei, realizat ca un plic de corespondenţă de epocă, conferă produsului o preţiozitate aparte.

Toate mărcile poştale ale emisiunii au elemente grafice identificabile în lumină ultravioletă, informează sursa citată.

Blocul de colecţie, înseriat, cu cele două mărci poştale nedantelate, include în grafica lui stema regală a României şi un fragment al textului unei scrisori adresată de Regele Carol I, la 3 mai 1891, preşedintelui Consiliului de Miniştri Emanoil Florescu, în vederea obţinerii unui sprijin concret privind realizarea proiectului care avea în vedere Fundaţia Universitară ‘Carol I’. Semnătura reprodusă a Regelui Carol I conferă produsului un caracter de nobleţe oficială.

Minicolile şi colile uzuale de poştă, reproduc alături de timbre, vignete interesante pentru orice colecţionar pasionat.

Emisiunea va fi disponibilă în reţeaua magazinelor Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, precum şi în magazinul online http://romfilatelia.ro/store/.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks