AcasăStiri generaleCiclism: Remco Evenepoel a reluat antrenamentele şi a denunţat criticile la adresa...

Ciclism: Remco Evenepoel a reluat antrenamentele şi a denunţat criticile la adresa sa

Ciclistul belgian Remco Evenepoel, campionul mondial en titre, a revenit marţi la antrenamente, denunţând totodată ‘comentariile false şi negative’ după abandonul său din Turul Italiei în urma infectării cu Covid-19, precizând că nu e robot, relatează AFP.

‘Mai întâi pozitivul: după testele medicale de astăzi, am primit acordul să reiau antrenamentele şi să-mi fixez noi obiective’, a scris campionul belgian pe pagina sa de Facebook.

Evenepoel a fost nevoit să părăsească pe 14 mai Turul Italiei, în care era liderul clasamentului general după nouă etape, în urma unui test pozitiv la Covid-19. Il Giro era unul dintre principalele obiective ale rutierului belgian pentru acest sezon. El a revenit în Belgia, ‘bolnav ca un câine’, conform declaraţiei proprietarului echipei Soudal-Quick Step, Patrick Lefevere.

‘Acest abandon a fost unul din cele mai dificile din cariera mea’, a declarat flamandul de 23 de ani, deplângând totodată ‘finalul brutal a ceea ce ar fi putut fi o frumoasă poveste după şase luni de pregătiri doar pentru acest scop, cu sacrificii, zile în ploaie, departe de casă’.

‘Suişurile şi coborâşurile fac parte din meseria noastră şi trebuie să acceptăm. Dar este dificil de acceptat toate comentariile false şi negative pe care le-am primit după ce am părăsit cursa’, a adăugat el.

În Italia, mai mulţi foşti campioni, precum Francesco Moser, au criticat alegerea sa de a părăsi ‘Il Giro’ în ajunul zilei de repaus, în timp ce nimeni nu mai obligă acum cicliştii să renunţe după un test pozitiv la Covid-19.

Gazetta dello Sport, care aparţine grupului RCS, care organizează Turul Italiei, l-a acuzat pe Evenepoel de lipsă de respect la adresa organizatorilor prin anunţarea abandonului său fără să-i prevină.

‘Eu nu sunt genul de persoană care se ascunde sau care se teme să piardă. Au fost zile dificile pentru mine în plan emoţional din cauza acestor comentarii. Nu sunt un robot. Dar revin pe bicicletă şi mă pregătesc pentru următoarele obiective’, a mai precizat marţi Evenepoel.

AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks