Acasă55Cărbunaru: Guvernul a modificat Legea dialogului social în sensul încurajării negocierilor colective...

Cărbunaru: Guvernul a modificat Legea dialogului social în sensul încurajării negocierilor colective la nivel de sector de activitate

Guvernul a modificat, în şedinţa de miercuri, prin ordonanţă de urgenţă, Legea dialogului social şi Codul Muncii, în sensul flexibilizării şi încurajării negocierilor colective la nivel de sector de activitate şi în acord cu recomandările europene şi ale Organizaţiei Internaţionale a Muncii, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

‘Guvernul a aprobat, astăzi, actul normativ prin care se flexibilizează Legea dialogului social. Practic, prin dialog constant şi activ, echipa guvernamentală reuşind în mandatul actualului Guvern să găsească soluţii pentru a trece cu bine perioada extrem de complicată pe care o traversăm. Mă refer la consultarea partenerilor sociali, mediului de afaceri, structurilor asociative şi cu cei care au avut un cuvânt de spus privind bunul mers al societăţii. De altminteri, ce s-a întâmplat în ultimele zile ne arată cât e de important ca dialogul deschis şi consultările să stea la baza relaţiei dintre Guvern, sindicate, patronate, indiferent de sectoarele de activitate. Ordonanţa de urgenţă aprobată astăzi în Guvern modifică, în acest sens, al flexibilizării şi încurajării negocierilor colective la nivel de sector de activitate, atât Legea dialogului social, cât şi Codul Muncii, pe care le pune de acord cu recomandările europene, cu cele ale Organizaţiei Internaţionale a Muncii şi cu angajamentele asumate prin PNRR’, a declarat Dan Cărbunaru într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks